Καμίνια Πειραιά: Επιχείρησαν να προκαλέσουν εμπρησμό σε δύο καταστήματα, ενω περιέλουσαν με βενζίνη Αστυνομικούς και περιπολικό οταν τους εντόπισαν

Περιέλουσαν με βενζίνη Αστυνομικούς το περιπολικό, μια καφετέρια και ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Συνελήφθησαν τρεις άνδρες αναζητείται συνεργός τους.

Τέσσερις άνδρες, τα ξημερώματα της περασμένη Τετάρτης (08/02- 04.05) με δύο μπιτόνια αποπειράθηκαν εμπρησμό σε δύο καταστήματα στα Καμίνια, στη συμβολή των οδών Αιτωλικού και Αγ. Σοφίας. Αρχικά περιέλουσαν με βενζίνη, τους τοίχους και την είσοδο καφετέριας, και αφου παραβίασαν τα ρολά πρακτορείου ΟΠΑΠ, προκάλεσαν θραύση στις τζαμαρίες και περιέχωσαν βενζίνη στο εσωτερικό του χώρου.

Το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού της Άμεσης Δράσης, αντιλαμβάνεται τις κινήσεις τους και τους καλούν να παραδοθούν. Οι δράστες ωστόσο, κινούνται απειλητικά εναντίον τους, τους επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές και περιλούζουν τους Αστυνομικούς και το περιπολικό με βενζίνη. Η αντίδραση τους προκαλεί αιφνιδιασμό των Αστυνομικών με τους τέσσερις δράστες να βρίσκουν ευκαιρία να διαφύγουν. Ύστερα από αναζητήσεις, τρεις άνδρες ηλικίας 41, 33 και 31 χρόνων, συλλαμβάνονται από άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ ένας τέταρτος καταφέρνει να διαφύγει. Στην κατοχή τους κατάσχεται ένα κινητό τηλέφωνο με ακουστικό, με τον δράστη να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με… άγνωστο “εντολοδόχο”, όπως επίσης γάντια και λοστός.

Κατα την εξακρίβωση των στοιχείων τους, για έναν από τους συλληφθέντες προέκυψε να έχει «περιφερειακό» ρολο σε ομάδα εκβιαστών των δυτικών προαστίων ενώ ένας ακόμα, είναι σεσημασμένος για κλοπές, με τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης προσωπικών διαφορών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απόπειρα εμπρησμού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, σωματικές βλάβες και απειλή, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα