Καμένα Βούρλα: Επεισόδια από τους “ασυνόδευτους ανήλικους” λαθρομετανάστες- Επέμβαση της Αστυνομίας

Επιχείρησαν να εξέλθουν από το ξενοδοχείο εκμίσθωσης ΜΚΟ και απέρριπταν αντικείμενα και προκάλεσαν ένταση

Ένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/09) στο ξενοδοχείο όπου έχουν εγκατασταθεί 39 κατά δήλωσή τους “ασυνόδευτα ανήλικα” από το ΚΥΤ της Σάμου, τα οποία μεταφέρθηκαν με δυο πούλμαν με εκμίσθωση από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), το μεσημέρι της Τετάρτης (23/09) στα Καμένα Βούρλα. Οι λαθρομετανάστες “ασυνόδευτα ανήλικα” επιχείρησαν να εξέλθουν από το ξενοδοχείο απορρίπτοντας αντικείμενα σε κατοίκους των Καμένων Βούρλων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εξωτερικά καθώς  αντιδρούν στην παραμονή των λαθρομεταναστών στην περιοχή τους . Στο σημείο μετέβη Αστυνομική δύναμη για να θέσει υπό έλεγχο την ένταση με τα επεισόδια να εκτονώνονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η τοπική κοινότητα έχει αντιδράσει με κινητοποιήσεις, Ενώ προχώρησε σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα Σχολεία, ενώ όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, με το Δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει, «Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν….».

Σύμφωνα με την ΜΚΟ “ΜΕΤΑδραση” η οποία έχει αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και τη χρηματοδότηση για τη διαμονή των λαθρομεταναστών στο ξενοδοχείο, υποστηρίζει ότι πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση καθώς οι “ασυνόδευτοι  ανήλικοι” συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΜΚΟ έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.