Καματερο: Επίσημη έναρξη επαναλειτουργίας για το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας 

Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής εκπληρώνεται με την υλοποίηση της δημιουργίας του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας του Καματερού

Ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και ηχορύπανση από γλέντια Ρομά είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπιζουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Καματερού στη Δυτική Αττική.

Πάγιο αίτημα και απαίτηση τους, η σύσταση και λειτουργία ανεξάρτητης Αστυνομικής Υπηρεσίας, καθως η αστυνόμευση της περιοχής ήταν τομέαςευθύνης του Τμήματος Αγίων Αναργυρων- Καματερού.

Με ενέργειες του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καματερού,  εα αστυνομικού Κώστα Δρόσου, από την 1η Νοεμβρίου 2013, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Καματερού λειτουργούν σε κτήριο με έδρα το Καματερο.

Η ανακοίνωση βρήκε τη ένθερμη υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής,  με την ευχή όλων,  για καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή ήπιας παραβατικότητας συμβάντα.

Προηγήθηκε σχετική νομοθετική ρύθμιση, και με επίκληση του Καλλικράτη, το 2017 καταργηθηκε με ΠΔ το ΑΤ Καματερού το οποίο συγχωνεύτηκε με το ΑΤ Αγίων Αναργυρων.  Ωστοσο στον όμορο Δήμο Φυλής το ΑΤ διατηρήθηκε με την επιπρόσθετη εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείαςς Δ/Α, και της ΟΠΚΕ.

Με τη λειτουργία του ΑΤ και ΤΑ Καματερού  εμπεδώνεται σε ικανοποιητικό βαθμό το αίσθημα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, και η επαναλειτουργία τους εκτιμάται ότι θα εχει θετική επίδραση στην καθημερινότητα και στη ζωή της πόλης.