Καμαρώτος Σιντίκης, Σερρών: Ρομά πήγαν να κλέψουν το αυτοκίνητό του, πυροβόλησε στον αέρα- Συνελήφθη μαζί με τους διαρρήκτες

Επιχειρούσαν με διάρρηξη να κλέψουν το παροπλισμένο σε οικόπεδο ιδιοκτησία του, αυτοκίνητό του.

Στην περιοχή του Καμαρωτού, Δήμου Σιντικής Σερρών (22/10-19.00) 53άχρονος κάτοικος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις Ρομά διαρρήκτες . Για να τους αποτρέψει καθώς δεν απομακρύνθηκαν στις φωνές του, με καραμπίνα που έφερε νόμιμα στην κατοχή του, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, με τα σκάγια να τραυματίζουν τον 28άχρονο Ρομά ελαφρά .
Στο σημείο μετέβη πλήρωμα της ΕΛΑΣ και προχώρησε στη σύλληψη των τριων Ρομά μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, 15 και 13ετών, ενώ ο 28άχρονος τραυματίας Ρομά μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο για περίθαλψη και με το εξιτήριο που έλαβε οδηγήθηκε στο κρατητήριο . Οι Αστυνομικοί στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη και του 45άχρονου πατέρα ενός εκ των δύο ανήλικων Ρομά, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Από τους Αστυνομικούς, συνελήφθη επίσης ο 53άχρονος ιδιοκτήτης του οχήματος και παραπέμφθηκε (23/10) στον Εισαγγελέα. Η υπόθεση έλαβε αναβολή.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, είχαν συγκεντρωθεί ομόφυλοι των Ρομά, για να στηρίξουν τους διαρρήκτες με απειλές σε βάρος του 53άχρονου θύματος της απόπειρας κλοπής . Αξιώσή τους, η τιμωρία του ιδιοκτήτη του οχήματος ο οποίος τους βρήκε να τον κλέβουν μέσα στο οικόπεδό του, και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσει σε βάρος καθώς μπήκαν μόνο για να “πάρουν” το παροπλισμένο όχημά του.
Προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.