Κάλυμνος: Μετέφεραν το πτώμα του 21άχρονου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή – Τα αθλητικά παπούτσια που αναγνώρισε η οικογένεια και δεν του ανήκαν

Στη Ρόδο για τη νεκροτομή το νεκρό σώμα του 21άχρονου φοιτητή Νικου Χατζηπαύλου, για τη διενεργεια από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Παναγιώτη Κοτρέτσο, νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Στο ερώτημα αν ο Νίκος Χατζηπαύλου δολοφονήθηκε με το δράστη να «στήνει» σκηνη εγκλήματος, αφήνοντας παπούτσια που έμοιαζαν με αυτά που φορούσε, σε αποκρυμνη περιοχή του νησιού και ρούχα διαφορετικά – συμφωνα με τους οικειους του- από αυτά που βγήκε απο το σπίτι για βολτα, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (19/11),  με το ποδήλατο του αδελφού του, αναμένεται να βρει απάντηση με τη σύνθεση των προανακριτικών ευρημάτων και την αυτοψία στο χώρο σε συνδυασμό με το πόρισμα της νεκροτομής στο πτώμα του 21άχρονου.

Ο φοιτητής του ΕΜΠ θα αναχωρούσε με το πλοίο των 19:00 για τον Πειραιά (19/11). Τρεις ώρες αφού έφυγε από το σπίτι δηλώθηκε η εξαφάνισή του και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς δεν είχε επιστρέψει και δεν υπήρχε κανένα ίχνος για την παρουσία του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Παναγιώτη Κοτρέτσο, στην Κάλυμνο όπου μετέβη, προκύπτει μεταφορά του φοιτητής στο σημείο που εντοπίσθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ευρήματα στο σώμα του 21άχρονου φοιτητή, φέρεται να έγινε μεταφορά με … τσουβάλι, ενώ εντόπισε και πολλαπλά μεταθανάτια τραύματα συμβατά με προσφρυση (σύρσιμο ) σε τραχύ έδαφος. Ο 21αχρνος, φρούσε ένα παπούτσι ωστόσο παρά την έρευνα το ζευγάρι του δεν εντοπίσθηκε.

Το σημείο που προβληματίζει τις Αρχές και περιπλέκει την υπόθεση είναι τα παπούτσια που εντοπίστηκαν σε απόσταση και η μητέρα του φοιτητή είχε με βεβαιότητα αναγνωρίσει ότι ανήκαν στο γιο της. Ωστόσο κατάθεση που διέθεταν κατα τις προανακριτικές έρευνες οι Αστυνομικοί αγρότη που μάζευε ελιές, ειχε αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια είχαν εγκαταλειφθεί  στο σημείο περισσότερες από 10 ημέρες, με τους ισχυρισμούς του να κρίνονται αβάσιμοι καθώς υπήρχε αναγνώριση από τους οικείους του.

Αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής προκείμενου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες θανάτου του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου.