Καλούν στο “100” για να καταγγείλουν κίνηση ανηλίκων σε παρέες και “συνωστισμό” σε ..παιδικές χαρές!

Και για τον κορωνοϊό οι πολίτες επιλέγουν να καλούν το “100”!

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει «πανδημία» την κρίση του νέου κορωνοϊού, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης τις τελευταίες 48ώρες άρχισε να δέχεται κλήσεις από πολίτες προκειμένου να ζητήσουν Αστυνομική συνδρομή για ανήλικα που παίζουν σε παιδικές χαρές παρά τις αποφάσεις αναστολής λειτουργίας και κατ οίκον περιορισμό του πληθυσμού ! Ενώ σε άλλες κλήσεις αναφορές γίνονται και για επιχειρήσεις εστίασης στις οποίες παρά τις συστάσεις, είναι σε λειτουργία και συνωστίζονται .. θαμώνες!

Δεν εκλείπουν βέβαια  και οι περιπτώσεις πολιτών που ζητούν από τους τηλεφωνητές της Άμεσης Δράσης περισσότερες πληροφορίες στο ενδεχόμενο έκθεσής τους στον κορωνοϊό, και τις διαδικασίες που προβλέπεται να ακολουθήσουν.

Ωστόσο, με πρόβλεψη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εχει διαβιβαστεί σχετική διαταγή προς όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στις οποίες απευθύνονται οι πολίτες, καθώς έχουν λάβει γνώση και οι τηλεφωνητές του Κέντρου της Άμεσης Δράσης με τυποποιημένες απαντήσεις ως μια πρώτη επικοινωνία των πολιτών που αρχίζουν να συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης.