ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Προφυλακιστεα η 77χρονη Ρωσοπόντια, για το “κολαστηριο" της 36χρονης

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 77χρονη ομογενής από τη Ρωσία, μετά την απολογίας της για τις άθλιες συνθηκες ζωής της 36χρονης Μαρίας Παπαδοπούλου στην Καλλιθέα.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης, κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα. Ενώ ελεύθερος υπό όρουςαφέθηκε ο συγατηγορούμενος στην ιδια υπόθεση, 55χρονος ανιψιός,  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.
Ενώπιον της Ανακρίτριας, η 77χρονη φέρεται να αρνήθηκε πράξη που της αποδίδεται ενω ισχυρίστηκε πως είχε υπό την προστασία της τη νεαρή γυναίκα επί 14 χρόνια, και δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει την κοπέλα.image

Σε ερώτηση που της υποβλήθηκε γιατι εντοπίσθηκε να είχε βγάλει στο μπαλκόνι τη νεαρή, ανεφερε οτι τη φρόντιζε και τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην αισθάνεται τη ζέστη είχε διαμορφώσει σχετικά εξωτερικό χώρο και ανέφερε επίσης ότι οι πληγές στο σώμα της 36χρονης, ήταν αποτέλεσμα της επί 16 χρόνια κατάκλισή της.
image

Ο 55χρονος κατα την απολογία του στην Ανακρίτρια φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση,  ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε τη φροντίδα της 36χρονης αλλά επισκεπτόταν τις δύο γυναίκες.
Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αναφέρει ότι στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται κατάθεση της 36χρονης Μαριας Παπαδοπούλου, η οποία -υποστηρίζει η υπεράσπιση- αποζητά,την 77χρονη Ρωσοπόντια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport