Καλλιθέα: Οδηγός κλεμμένου οχήματος, επιχείρησε να διεμβολίσει Αστυνομικό. Ακινητοποιήθηκε τραυματίας, από πυρά Αστυνομικού

Το ΤΑΞΙ που οδηγούσε προκύπτει να απασχολεί. Οι Αστυνομικοί επιχείρησαν έλεγχο, όταν ο οδηγός με ελιγμό διαφυγής, τραυμάτισε Αστυνομικό στα πόδια και δέχθηκε πυρά Αστυνομικού για να ακινητοποιήσει το ταξί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

image

Το κλεμμένο ΤΑΞΙ από το Π.Φάληρο (27/02-01.20), εντόπισαν Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, να κινείται στην Καλλιθέα και ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στη συμβολή των Αγ.Πάντων και Ελ. Βενιζέλου, κι ενώ το όχημα είχε ακινητοποιηθεί σε κόκκινο φανάρι, οι Αστυνομικοί επιχείρησαν έλεγχο. Ο ένας Αστυνομικός στάθηκε αριστερά απο την πλευρα του οδηγού ενώ ο συνοδός, στην πίσω πλευρά του οχήματος, με τον οδηγο προκειμενου να διαφύγει να ενεργεί απωθητικό ελιγμό με το ΤΑΞΙ, να παρασύρει και να τραυματίζει στα πόδια τον Αστυνομικό της ΔΙΑΣ.
Ο συνάδελφος του Αστυνομικού, για να ανακόψει την πορεία του ΤΑΞΙ, πυροβόλησε, με αποτέλεσμα η βολιδα από τη σφαίρα του όπλου του, να διαπεράσει το “σασι” του οχήματος και να τραυματιστεί ο οδηγός του στο κεφάλι, ο οποίος και συνελήφθη.
Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β σε Νοσοκομείο της Νίκαιας ενώ στο 401 Γ.Σ.Ν ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ.
Κατά την εξακριβωση στοιχείων του οδηγού, ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για 46άχρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, με χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών, και κατά το παρελθόν είχε αποφάσεις για διακεκριμένες κλοπές και εμπορία ναρκωτικών, και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.