Καλλιθέα: Μητέρα αγκαλιά με την κόρη της, με συνδρομή των γειτόνων απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό κακοποιητικο περιβάλλον

Η  μητέρα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα με το νήπιο κοριτσάκι της, με τους γείτονες “ανθρώπινη ασπίδα” την προστάτευαν, μέχρι να έρθει η Αστυνομία και να συλλάβει το σύζυγό της

Η μητέρα και η τρίχρονη κόρης της, ζούσαν σε μακροχρόνια κακοποιητικό περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας, στην Καλλιθέα. Όπως αναφέρει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «το Μωβ», η 42χρονη κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα ιδιοκτησίας της, στο οποίο διέμενε η οικογένεια, αγκαλιά με την τριών ετών κόρη της και καλούσε σε βοήθεια. Οι γείτονες, έκαναν ανθρώπινη ασπίδα για να τις προστατέψουν από τον κακοποιητη σύζυγο, μέχρι την άφιξη πληρώματος της Αστυνομίας.

Αρχικά όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και στη συνέχεια ανέλαβε την υπόθεση το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας. Μετά τις καταθέσεις  κρατήθηκε ο σύζυγος στο πλαίσια του Αυτοφώρου και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία. Ενώ η μητέρα με το νήπιο παιδί της, επέστρεψαν στο διαμέρισμά της και άλλαξε κλειδαριά ενώ απέκλεισε την πρόσβαση του συζύγου της, ο οποίος με τη συνοδεία αστυνομίας, την επόμενη ημέρα επεστρεψε και παρέλαβε τα πράγματά του.

«Ο χειρισμός της υπόθεσης από πλευράς αστυνομίας και εισαγγελίας ήταν υποδειγματικός», αναφέρει στην ανακοίνωση, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “το Μωβ”.

Η 42χρονη έχει απευθυνθεί για βοήθεια σε φορείς και οργανώσεις, για νομική εκπροσώπηση. Η “γραμμή SOS 15900” της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την παρέπεμψε στα Συμβουλευτικά Κέντρα που παρέχουν νομική συμβουλευτική και ύστερα από επικοινωνία με την “Οργάνωση Διοτίμα” και υπέβαλε και αίτηση παροχής νομικής συνδρομής στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

“To Mωβ” απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια στη μητέρα με το νήπιο παιδί της, καθώς είναι άνεργη τα τελευταία χρόνια και δεν έχει άλλα εισοδήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου [κιν.6971.880268] για να βάλουν το ΙΒΑΝ της 42χρονης, για απευθείας καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό της, για λόγους διαφάνειας και αμεσότητας.