Καλλιθέα, Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Ηλείας: Πυρκαγιά σε δασική έκταση- Ένας νεκρός από αναθυμιάσεις

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 Πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία. Η μεγάλη δασική πυρκαγιά, ξέσπασε (13/09-13.40) και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρι το ilialive.gr, στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε εθελοντικά 57άχρονος άντρας, ο οποίος αιστάνθηκε δυσφορία., όγω των αναθυμιάσεων. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Κρεστένων όπου και κατέληξε – από παθολογικά αίτια σύμφωνα με την ενημέρφωση της Πυροσβεστικής.

Στο μέτωπο της φωτιάς, όπως αναφέρει ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια.

Για τα ακριβή αίτια της φωτιάς το Ανακριτικό του ΠΣ ενεργεί προανάκριση, ενώ αναμενεται και η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς τα άιτια θανάτου του 57άχρονου άνδρα.