Καλλιθέα: Αναλύουν μαρτυρίες, αναφορές της Ιωάννας και εικόνες από κάμερες- Αισιοδοξία για τον εντοπισμό της βιτριολίστριας

Οι Αστυνοµικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας, εκτιμούν ότι  άμεσα θα συλλάβουν τη βιτριολίστρια

Οι αναλυτές – profilers της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει ότι η δράστιδα της επίθεσης, έδρασε με μίσος και οργή, ενώ πρόθεσή της ήταν να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στην 34άχρονη. Όπως έχουν αποφανθεί από τα στοιχεία που έχουν προκύψει στην διάρκεια στην Αστυνομικής προανακριτικής έρευνας, η µαυροντυμένη γυναίκα με τα σκούρα μαλλιά και τη λευκή μάσκα να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, προσχεδίασε την πράξη της οργάνωσε και υλοποίησε την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας. Προµηθεύτηκε το τοξικό χημικό προφανώς από το εμπόριο. Είχε πρόθεση να εκδικηθεί την 34άχρονη, με το κίνητρό της να μην έχει αποσαφηνιστεί καθώς οι αναφορές της 34άχρονης δεν έχουν σαφείς αναφορές.

Από τις ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν κατά την προανακριτική έρευνα οι Αστυνομικοί στη διάθεσή τους, η γυναίκα που επιτέθηκε με το χημικό τοξικό, βασίστηκε στον αιφνιδιασμό της 34άχρονης με χρόνο αντίδρασης λιγότερο από 1λεπτό καθώς από την είσοδο της Ιωάννας στην πολυκατοικία, μέχρι την έξοδό της μετά την επίθεση ο χρόνος , είναι διάρκειας 1′ και 15″ όπως έχει αποτυπωθεί από τις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και την ίδια στην αναστάτωση που προκλήθηκε να βρίσκει χρόνο διαφυγής. Από την κίνησή της στο χώρο δείχνει “οικειότητα”, ενώ εκτιμάται ότι είχε προηγούμενη επίσκεψη σε κατόπτευση χώρου, καθώς βρήκε χώρο για την παραμονή της εντός της πολυκατοικίας, στις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο του κτηρίου, δίπλα από το χώρο “υποδοχής” που βρίσκεται στεγασμένο το ασανσερ. Ωστόσο η ενέργεια της βιτριολίστριας , κρίνεται υψηλού ρίσκου, καθώς η πολυκατοικία στεγάζεται σε κάθετη οδό με την κεντρική λεωφόρο Ελ.Βενιζέλου (Θησέως) στο ύψος της Αγίας Ελεούσας, σε μια γειτονιά περιορισμένη, λόγω του αδιεξόδου της οδού Μπουμπουλίνας. Η πόρτα όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στην ασφαλιστική εταιρεία, ήταν πάντα ανοιχτή, ενώ θα η βιτριολίστρια έδειξε να “γνωρίζει” ότι η είσοδος δεν παρακολουθείται από κάµερες ασφαλείας.