“Καλή αφυπυρέτηση Κύριε Φρούραρχε”! Με 40ετη πραγματικής Υπηρεσίας ολοκληρώνει την υπηρεσιακή του πορεία

Η μορφή του συνυφασμένη με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καθώς ειχε διατελέσει Φρούραρχος, μετα απο 40ετη πραγματικής υπηρεσίας, περνάει σε αφυπυρέτηση και ολοκληρώνει την υπηρεσιακή του πορεία πλήρης εμπειριών

..«και όλα ήτανε ο κόμβος.. Στην Αθήνα, Λ.Αλεξάνδρας και Κηφισίας (ΘΩΝ) δεξιά του κατεχόμενου, στον αριθμό 173», συνηθιζε να επαναλαμβάνει παλαιός Στρατηγός τον οποίο ειχε Προϊστάμενο και ο Φρουραρχος της ΓΑΔΑ,  συνήθιζε να τον μνημονεύει.

Οι παλαιότεροι έχουν να θυμούνται την παρουσία του Δημήτρη Γουλιάμη στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου μεσα απο την ξύλινη επένδυση της υποδοχής. Σήμερα ελάχιστοι θυμούνται την υπηρεσία του εκείνη την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2002, στη θέση του Φρουραρχου στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής,  όταν εμφανίζεται ένας άγνωστος άντρας. Είναι η περίοδος εξάρθρωσης της πρώτης γενιάς της Τρομοκρατίας στης Ελλάδα με συλλήψεις.

Στο λιμάνι του Πειραιά,  έχει συλληφθεί μετα την έκρηξη βόμβας την οποία μετέφερε,  ο Σάββας Ξηρός και ακολουθουν οι συλλήψεις των υπολοιπων μελών της “17Ν”, ωστόσο διαφεύγει ο “Λούκας”, της Τ.Ο.. Με σκίτσα και “εκτιμήσεις” για την εμφάνιση του “φαρμακοχέρη” της “17Ν” να διακινούνται στα ΜΜΕ, εμφανίζεται αυτοβούλως ο άγνωστος άνδρας και δηλώνει στον πρώτο Αστυνομικό που βλέπει μπροστά του, “Είμαι ο Δημήτρης Κουφοντίνας,  καταζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική, ήρθα να παραδωθώ”.

Καθώς αρκετοί είχαν βρει ευκαιρία για κακόγουστες “φαρσες” και με τους πιο “υποψιασμένους” να βλέπουν παντού Τρομοκράτες, ο Φρουραρχος εμφανίζεται αρχικά δύσπιστος αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται ότι ο άγνωστος άντρας είναι ο καταζητούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας. Από το εσωτερικό τηλέφωνο ο Φρούραρχος επικοινωνεί απο το εσωτερικό τηλέφωνο με το γραφείο του 12ου ορόφου όπου εδρεύει η Αντιτρομοκρατική, και αστυνομικός της Υπηρεσίας κατέβηκε στην είσοδο για να παραλάβει τον- μέχρι τότε- καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Δημήτρης Γουλιάμης,  μετά από 40ετη πραγματικής υπηρεσίας στο τέλος του έτους,  θα παραδώσει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και θα συνεχίσει από το 2024 και έπειτα ως πολίτης.

Οπως παραθέτει ο Αστυνόμος Ά, Δημήτρης Γουλιάμης, «Από σήμερα εκτός οργανικών θέσεων τερματισας ευδοκιμως από το σώμα της Ελληνική Αστυνομία εν όψη αυτεπαγγελτης αποστρατείας την 31/12/23. Ένα ταξίδι 40 σχεδόν ετών κάπου εδώ τελειώνει και ήταν υπέροχο»…

Nantiareport.gr Καλός πολίτης κ.Φρούραρχε! Να συνεχίσεις δραστήριος, με το νέο έτος να σου προσφέρει αθλητικές χαρές και χρόνο για ταξίδια!