Καλάβρυτα: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τρεις αγνοούμενους στο Χελμό

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών, η παρουσία των οποίων αγνοείται, ενώ είχαν μεταβεί για χειμερινή αναρρίχηση στο Χελμό με τελικό προορισμό τη “Μαυρολίμνη” Καλαβρύτων

Στην περιοχή από “Μαυρολίμνη” έως Ύδατα της Στυγός επικεντρώνονται οι έρευνες αναζήτησης για τους τρεις άνδρες ηλικίας από 50 έως 55 ετών από την Πάτρα οι οποίοι ανέβηκαν το πρωί του Σαββάτου (05/02) στο Χελμό  και από την Στύγα σημείο όπου εθεάθησαν τελευταία φορά, είχαν κατεύθυνση την περιοχή της “Μαυρολίμνης”

Εργαζόμενοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο , όπως αναφέρει το kalavrytanews.gr, αναζήτησαν τους τρεις άντρες καθώς είχαν αφήσει τα οχήματά τους στον χώρο στάθμευσης, με τις κλήσεις τους στο κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαν δηλώσει, να μένουν αναπάντητες . Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, οι τρεις αγνοούμενοι είναι έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία. Με οχήματα του Χιονοδρομικού, άρχισαν την αναζήτηση των τριών χιονοδρόμων, ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Στο σημείο μετέβη πλήρωμα της Π.Υ.Καλαβρύτων, περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Στην περιοχή επιχειρούν 22 Πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, με ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα, το έργο των Πυροσβεστών  συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών- διασωστών από την Αχαΐα. Ενώ από αέρος ελικόπτερο  του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης επιτηρεί και συντονίζει τις επίγειες έρευνες .