Κάλαμος: Ανήλικος σε “δουλειές” παραβατικών ενηλίκων με ναρκωτικά- Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Το ανώνυμο τηλεφώνημα στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, ανέφερε την εμπλοκή ανηλίκου σε εμπορία ναρκωτικών στην εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον Κάλαμο

Η καταγγελία για τον 14χρονο, που οδηγεί «γουρούνα» και Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές κάνει τον ενδιάμεσο κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών με έδρα τον Κάλαμο προκάλεσε την έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Ωρωπού. Ο ανήλικος εμφανιζόταν στην αποθήκη, με τη «γουρούνα» που κατείχε και πήγαινε απευθείας στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στον Κάλαμο, όπου συναντούσε ενήλικες και είχαν παράνομες δοσοληψίες με ναρκωτικά.

Για δέκα ημέρες οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας παρακολουθούσε τις κινήσεις του και όπως διαπιστώθηκε σε λίγες ώρες μπορεί να περνούσαν από την αποθήκη ακόμα και 30 άτομα.

Σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις ενήλικες-  22, 23 και 32ετων, και ο 14χρονος. Σε έρευνα, στο σπίτι του ανήλικου κατασχέθηκαν εφτά μαχαίρια ενώ κατατην εξέτασή του ο ανήλικος αποδέχτηκε ότι έκανε χρήση κάνναβης στο χώρο της αποθήκης που ασφαλιζαν με λουκέτο και είχαν τα κλειδιά.

Ως προμηθευτή των ναρκωτικών ο 14χρονος έδωσε ανήλικο αλλοδαπό ενώ αρνήθηκε ότι αγόραζε ναρκωτικά από την Αγία Τριάδα, και ότι τα διέθετε σε άλλους για χρήση, ενω υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τους συγκατηγορουμενους του.

Όπως σημειώνει αστυνομική πηγή, ο 23χρονος χρησιμοποιούσε το προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος ως «καβάτζα» και κανόνιζε τα ραντεβού. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη του και κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του, δεχόταν κλήσεις μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Η έρευνα για την ταυτοποίηση των προμηθευτών των ναρκωτικών αλλά και των «πελατων» τους συνεχίζεται.

Με τη δικογραφία σε βάρος τους οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα ενώ σε Εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγήθηκε ο 14 χρονος και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.