ΜΟΔ Γυθείου: Σε δίκη ο 55άχρονος σιδηροδρομικός- Συνελήφθη να ασελγει στη 12άχρονη ανηψιά του

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κορης της εξαδέλφης του, με κατηγορούμενο τον 55άχρονο υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.

Καλαματα_ασέλγεια.png

Ο 55άχρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον των Δικαστικών Αρχών. Αν και η πολιτεία αντιμετωπίζει με ευαισθησία τις υποθέσεις κακοποίησης και σεξουαλικού εκμετάλλευσης ανηλίκων, και οι Δικαστικές Αρχές με Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούν τα στοιχεία και φωτογραφίες των δραστών, με το σκεπτικό της προστασίας των ανηλίκων, στη συγκεκριμένη υπόθεση ασέλγειας, σε βάρος της 12άχρονης -τότε – ανήλικης, η οποία αποκάλυψε, όσα είχε υποστεί επί οκτώ μήνες, διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων δεν εκδοθηκε και φωτογραφίες του δράστη, δε δημοσιοποιήθηκαν.

Με τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου -που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη- σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και την επιβαρυντική περίσταση του συγγενικού δεσμού με την οικογένεια της ανήλικης, την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου -που έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο έτος-, κατ’ εξακολούθηση, καθως και πλημμελή φύλαξη όπλου, ο 55άχρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών παραπεμφθηκε σε δικάσιμο (07/03)  στο Μεικτό Δικαστήριο Γυθείου.

Η μεταστροφή στη συμπεριφορά της 12άχρονης, προκάλεσαν την προσοχή και οδήγησε στην καταγγελία σε βάρος του 55άχρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Όπως κατέθεσε στη συνέχεια η 12άχρονη- τότε- μαθήτρια,  από τον Αύγουστο του 2014 έως και τον περασμένο Μάρτιο (2015), οπότε και συνελήφθη ο 55άχρονος να ασελγεί σε βάρος της, βίωνε τη σωματική και ψυχολογική βία. Όπως ανέφερε η ανήλικη, λόγω των σχέσεων της οικογενείας της με την οικογένεια του 55άχρονου, υπο το καθεστώς φόβου, απέκρυπτε τα όσα βίωνε.
Ο 55άχρονος διατηρούσε στενές σχέσεις με την οικογένεια της 12άχρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών της, οι οποίοι ανέθεταν την επιμέλεια της κόρης τους στον 55άχρονο όταν απουσιάζαν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλειας Καλαμάτας, αιφνιδιασαν τον 55άχρονο, ενώ βρισκόταν σε δωμάτιο του σπιτιού της ανήλικης. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών στο σπίτι, αντιστάθηκε και επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Κατά την εξέτασή του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο ο απολογητικός του ισχυρισμός, δεν έπεισαν Εισαγγελέα και Ανακριτή, που έκριναν την προσωρινή του κράτηση.