Καλαμάτα: “Αντάρτικο κονάκι” στον Ταϋγετο προετοίμαζαν οι βομβιστές της “Ομάδας Ε”- “Προγραφές” για άλλες πεντε επιθέσεις.

Ανέλαβαν την ευθύνη των δύο βομβιστικών επιθέσεων στην Καλαμάτα και το Μυστρά με αυτοσχέδιου εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ δήλωσαν μέλη της “Ομάδας Ε”. Ομολόγησαν τις προθέσεις τους, να πραγματοποιήσουν πέντε ακόμα εκρήξεις σε κτήρια της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με διαμονή τους σε “αντάρτικο κονάκι” στον Ταύγετο, μέχρι την ολοκλήρωση των βομβιστικών τους “δρασεων”.

wpid-fanatikoi-dwdekatheistes-oi-bombistes-se-kalamata-mustra.w_l.jpgΤο «Δελφικό Ε» διέκριναν στους τοίχους του κτηριακού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζεται το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μετά την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (23/10). Πρόκειται σύμφωνα με τους υποστηρικτές της «Ομάδας Ε», για την απεικόνιση δύο ανάστροφων «Ε» τα οποία «ενώνουν» τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στην ένωσή τους, συμβολίζουν της απολυτότητα του Θεού- Δία, τον οποίο αποδέχονται ως το μόνο Θεό τους.

Οι δράστες με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία, ΟΜΑΔΑ Ε.jpgπαραπέμφθηκαν (25/10-17.00) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στην Ανακρίτρια, όπου και αναμένεται να απολογηθούν.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/10-04.00), αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, επί της οδού Νικηταρά στο κέντρο της Καλαμάτας. Από τα θραύσματα προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές (θραύση κρυστάλλων) σε παρακείμενη πολυκατοικία. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, πανομοιότυπος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην καστροπολιτεία του Μυστρά στη Λακωνία. wpid-upl562cb6e19e004.jpgΑπό την έκρηξη, αποκόπηκε το χέρι του αγάλματος, στο σημείο που οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο μηχανισμό. Από τις εκρήξεις, προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές, με το ωστικό κύμα, να έχει εκτονωθεί στον ανοιχτό εξωτερικό χώρο. Όπως διαπιστώθηκε κατά την εξέταση των δύο μηχανισμών, οι δράστες πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι, την εκρηκτική ύλη- μπαρούτι (από πασχαλινές αυτοσχέδιες κροτίδες- «γουρούνες») με την οποία είχαν γεμίσει πυροσωλήνες.

wpid-251015-mystras.jpgΚατά την εξερεύνηση του χώρου, κλιμάκιο Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εντόπισαν σε υπολείματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού, τμήμα χάρτινου περιτυλίγματος το οποίο χρησιμοποίσαν οι δράστες για τη μεταφορά του, ώστε να μην αφήσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα, στο οποία υπήρχε γεωγραφικός προσδιορισμός, εύρημα που προσδιόριζε κύκλο υπόπτων. Κατά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες του τραπεζικού υποκαταστήματος στο οποίο σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση, προέκυψαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη οχήματος το οποίο είχε καταγραφεί στο χώρο της έκρηξης, ενώ διαπιστώθηκε κατά την Αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, ότι οι δράστες, είχαν προσαρμόσει πινακίδες άλλου οχήματος διαφορετικού τύπου και μάρκας ώστε να μην εντοπισθούν.

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προσήγαγαν ως υπόπτους το απόγευμα του Σαββάτου (24/10), πέντε άνδρες οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, και συνελήφθησαν. Πρόκειται για τον 54άχρονο Καλαματιανό, ηλεκτρονικό στο επάγγελμα, ιδιοκτήτη του οχήματος, 25άχρονο απότακτο από της τάξεις της ΕΛΑΣ, ο οποίος μέχρι το 2013 υπηρετούσε ως Ειδικός Φρουρός και τρεις Δραμινούς ιδιωτικόυς υπαλλήλους–ηλικίας 28, 30 και 34 ετών-. wpid-upl562cb6f8a2727.jpgΟι ίδιοι δηλώνουν αρνητές (στράτευσης, Αρχών- και της Αστυνομίας-, Εξουσιών, θρησκειών- Χριστιανισμό, Ισλαμ- το Βυζάντιο, του καπιταλισμού) αναφέρονται με έναν ιδεολογικό Εθνικοπατριωτικό προσδιορισμό αλλά σε ιδεολογική απόκλιση και αποστροφή από τις τις θέσεις του κόμματος της Χρυσής Αυγής, καθώς τους θεωρούν «κατευθυνόμενους». Ενώ αιτιολογησαν την επίθεση στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία ενώ υποστήριξαν ότι πραγματοποίησαν την επίσθεση στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου,κι επέλεξαν, όπως καταθέτουν στις απολογίες τους, την Καλαμάτα για τις προσεδιασμένες επιθέσεις τους, λόγω της ιστορικότητας της περιοχής από την οποία ..ξεκίνησε η επανάσταση.

Οι νεαροί, εντοπίσθηκαν στον Ταύγετο, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμόυς τους, το σχέδιο τους προέβλεπε, να διανυκτερεύουν για το επόμενο διάστημα, και να κατεβαίνουν από το βουνό μόνο για τις “καταδρομικές” βομβιστικές τους ενέργειες στα προεπιλεγμένα κτήρια στην πόλη της Καλαμάτας. wpid-upl562cb6ec9b021.jpgΣτην κατοχή τους, κατασχέθηκε εξοπλισμός ορεινής διαβίωσης, και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί με την ίδια συνδεσμολογία (δύο από τους οποίους είχαν προσαρμοσμένους πυροκροτητές) σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στις απολογίες τους, θα πραγματοποιούσαν πέντε ακόμα βομβιστικές ενέργειες στο κτήριο της Νομαρχίας, το Αστυνομικό Μέγαρο, το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ στην πόλη είχαν αφιχθεί σχεδόν πριν μια εβδομάδα. Στο σπίτι του 54άχρονου, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια (το ένα στην λαβή του έφερε το έμβλημα «Ε»), τόξο, τσεκούρι, ποσότητα κάνναβης και ασύρματοι.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλεια από την Αθήνα, έχουν μεταβεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, για την εξακρίβωση τυχόν εμπλοκής των πέντε συλληφθέντων σε άλλες ενέργειες.

wpid-arkadia.jpgΕπίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, παραχώρησε ο ΑΔ της Μεσσηνίας (26/10). Τα πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλειας Καλαμάτας δόθηκαν στη δημοσιότητα.

wpid-omadakalamatamistras_0.jpg

wpid-omadakalamatamistras-5.jpg.jpeg

wpid-omadakalamatamistras-3.jpg.jpeg

wpid-omadakalamatamistras-1.jpg.jpeg