Κακουργηματικές Διώξεις για την κοκαΐνη 230κιλών

Βαρύτατες ποινικές διώξεις για τη υπόθεση διακίνησης των 233 κιλών κοκαΐνης, προχώρησε ο Εισαγγελέας Δημήτρη Γκύζη σε βάρος των τριών συλληφθέντων.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης, στους τρεις συλληφθέντες, 25χρονος Μεξικανος-του αποδίδεται ρόλος ως Αρχηγικό μέλος-, 62χρονος Καλαματιανός, 69χρονος Κολομβιανός- υποψηφιοι αγοραστές -για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή, και νομιμοποιηση εσοδων απο παράνομες δραστηριότητες και τους παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή (06/11). Στην ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνονται δύο ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται. Πρόκειται για 35χρονο Μεξικανο ο οποίος φέρεται ως ο “Βαρώνος” του καρτέλ κι ένας 36χρονος Αμερικανός γεννημένος στο Λίβανο, με ρόλο την οικονομική διαχείριση διαμεσολαβητη για την εύρεση αγοραστών και τη νομιμοποίηση εσόδων από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών.
Οι τρεις συλληφθέντες, φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες, και πρόκειται να απολογηθούν.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν τα περίπου 233 κιλά κοκαΐνης στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν στη Βούλα, εμπλέκονται ως μελη καρτελ, στη διακίνηση ναρκωτικών που φθάνουν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική, με σκοπό να διατεθούν στην εσωτερική αγορά, σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο (05/11-18.00) θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου για την κοινή επιχείρηση με πληροφορίες της DEA.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport