Κακαβιά: Υπάλληλοι του Αλβανικού ΥΠΕΞ συνελήφθησαν- Μετέφερναν προπαγανδιστικό υλικό στην Ελλάδα

Δυο κρατικοί υπάλληλοι του ΥΠΕΞ  της Αλβανίας συνελήφθησαν στην Κακαβιά, σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο τους.

Δύο οδηγούς του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές καθώς μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλικό, από βιβλία μέχρι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους οι δύο κρατικούς υπαλληλους Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κακαβιά, μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους , να μεταφέρουν, βιβλία, χάρτες και φυλλάδια, τα περισσότερα στην Αλβανική γλώσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο οδηγοί του Αλβανικού ΥΠΕΞ, θα παρέδιδαν το έντυπο υλικό που μετέφεραν στην Πρεσβεία τους στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές. Το υλικό κρίθηκε προπαγανδιστικό και κατασχέθηκε.

alvania xar

Το κστασχεμένο υλικό, θα ελεγχθεί στο σύνολό του από τις ελληνικές υπηρεσίες.

Οι δύο οδηγοί του ΥΠΕΞ οδηγήθηκαν στα Γιάννινα και ήδη απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα, από τον οποίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν εκτενή δημοσιότητα στο θέμα και υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη όξυνση στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο οταν οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές, εντόπισανα στην Κακαβιά, και απαγορευσαν την  είσοδο του στην χώρα, ακραίου Αλβανού, ο οποίος επιθυμούσε να παρουσιάσει βιβλίο στα Γιάννινα.

_______________

*EpirusPost.gr