Κ.Πατήσια: Άκουσε απόφαση προφυλάκισης ο σάτυρος ιερέας

Προσωρινά κρατούμενος τέθηκε ο 37χρονος σάτυρος ιερέας, μετα την ολοκλήρωση της απολογίας του στον Ανακριτή, για το κακουργηματικό κατηγορητήριο που βαρυνεται, με σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων κατ εξακολούθηση

Μόνος του οδηγήθηκε ενώπιων του Ανακριτή (25/01), μετά την απόσυρση του μέχρι πρότινος νομικού του συμπαραστάτη, ο 37χρονος παπα-Στέφανο Βερλέκης, και μόνος, αργα το απόγευμα, άκουσε την από κοινού απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλάκισης του . Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 37χρονος ιερεέας, αρνήθηκε πως βίασε την έφηβη- πρώτη καταγγέλλουσα – ενώ επικαλέστηκε την ιατροδικαστική έκθεση που σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαιώνει του ισχυρισμούς του. Ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν έπρεπε να συλληφθεί με ένταλμα σύλληψης.

Από την πλευρά του, ο κληρικός στην απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία για το βιασμό της ανήλικης και τις σε βάρος του κατηγορίες. «Ίσως να με είχε ερωτευτεί, όμως εγώ δεν ενέδωσα!»,φέρεται να ισχυρίστηκε, ενώ απέδωσε την καταγγελία της έφηβης στο γεγονός ότι σταμάτησε να παρέχει οικονομική βοήθεια στην οικογένεια της, με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας.

«Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις αρχές προκειμένου να με εκβιάζει», υποστήριξε, «Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ, ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής, γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή, ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;».

Ωστόσο δύο νέες καταγγελίες καθώς και βιντεοληπτικό υλικό διαβιβάστηκε στις Διακστικές Αρχές την ίδια ημέρα, πριν την απολογία του 37χρονου κατηγορούμενου παπά- Στέφανου στον Ανακριτή. Πρόκειται για δύο ενήλικες – σήμερα- γυναίκες, η 19χρονη – σήμερα- εργαζόταν, σε ηλικία 15 ετων, ως μπέμπι σίτερ για το βρέφος της οικογένειας του ιερέα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να της έστελνε ακατάλληλο υλικό, ενώ τους ακολουθούσε ακόμα και στις διακοπές. Ενώ η ενήλικη και μητέρα, όπως ανέφερε είχε μεταβεί σε εξομολόγηση στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Όπλων, όπου ιερουργούσε ο ιερέας, μαζί με το μωρό της.

«Άρχισε να μου κάνει κάποιες ερωτήσεις που αφορούσαν τη σεξουαλική μου ζωή, όπως ποια στάση μου αρέσει, αν με ικανοποιεί ο άντρας μου, αν θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό γιατί είμαστε στον οίκο του Θεού και πρέπει να είμαστε γυμνοί» ανέφερε η μητέρα σε δήλωσή της, πρόσθεσε, «Μου έλεγε να ακολουθήσω τους κανόνες και να είμαι υποταγμένη στον ίδιο, αλλιώς δεν μπορούσα να γίνω πνευματικό παιδί του».