Ήθελε αναμνηστική φωτογραφία στα επεισόδια και ο φωτορεπόρτερ .. τον απαθανάτισε

Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο έρχεται σε άτοπο χρόνο και χώρο, να εκθέσει στέλεχο της ΔΑΕΑ.

Σε εξέλιξη (06/12) ακραίας έκτασης επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη του 2008, με αντιεξουσιαστές να επιτίθενται με εκρηκτικές μολώτοφ και φωτοβολίδες στις διμοιρίες της ΔΙΑΤ.

Στέλεχος της ΔΑΕΑ/ ΔΙΑΤ, ωστόσο, έκρινε κατάλληλη τη στιγμή να αποτυπώσει σε  φωτογραφικό στιγμιότυπο την υπηρεσιακή του διάθεση σε Μέτρα Τάξης, με φόντο φλεγόμενους κάδους.

Ο Αστυνομικός της ΔΙΑΤ/ΥΑΤ ζήτησε από συνάδελφό του να τον απαθανατίσει στο “λαμπαδιασμένο” φόντο, με το κινητό του τηλέφωνο, ως αναμνηστικό της στιγμής. Στην περιοχή καλύπτοντας τα επεισόδια βρέθηκε ο φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης, του ικανοποίησε την επιθυμία, αποτυπώνοντας και αναρτώντας στα κοινωνικά μέσα που διατηρεί λογαριασμό το φωτογραφικό στιγμιότυπο- μεταξύ άλλων 10 φωτογραφιών- όπως το αποτύπωσε στο φωτογραφικό του φακό, για ανεξίτηλη ανάμνηση.

549331_8bd4d9699b-98abcfe19dec0f25

Ασφαλώς και έχει κάθε δικαίωμα ο Αστυνομικός σε χρόνο ανάπαυσης να αξιοποιήσει- όπως ο ίδιος κρίνει- το αδιάθετο του, και στις ακραίες συνθήκες που κλήθηκαν να επιχειρήσουν για το τριήμερο (06-08/12) οι Αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους για την κάλυψη των  έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες,  ωστόσο η εικόνα ενστόλου να φωτογραφίζεται  με φόντο τα επεισόδια, επιτρέπει .. σχολιασμό.