“Ήταν σε υπερδιέγερση ο κρατούμενος και ήταν ασφαλές για τη μεταφορά του στο ΚΑΤ, η δέσμευσή του”

“Ήταν σε “υπερδιέγερση”. Ηταν αδύνατον να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες καθώς δεν το επέτρεπε  παρα τις προσπάθειες των Αστυνομικών, ενώ οι διασώστες συνέστησαν, λόγω της κατάστασης του τραυματία, να μην αφαιρεθούν οι χειροπέδες”.

Πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις προκαλεί ο τραυματισμός του ανήλικου συλληφθέντα στα επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής 17/09) όταν επιχείρησε να διαφύγει και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας κάθετα τη Λ.Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα και να ταυτισθεί, καθώς έφερε χειροπέδες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής (17/09) η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό επισημαίνοντας ότι απο την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν οτι, ο 16άχρονος λόγω της υπερέντασης και του τραυματισμού του, εκδηλωσε συμπτωματα μετατραυματικού στρες και υπερδιέγερσης. Παρά τις απόπειρες των Αστυνομικών να τον αποδεσμεύσουν από τις χειροπέδες, δεν κατέστη εφικτό και παρέμεινε δεσμευμένος. Στο σημείο μετςβη αμεσα πληρωμα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να συστήνουν ότι ήταν ασφαλές για το ίδιο σε αποφυγή ενδεχόμενο αυτοτραυματισμού του και θα διευκόλυνε τη μεταφορά του στο ΚΑΤ.

“Ήταν σε “υπερδιέγερση”. Ηταν αδύνατον να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες καθώς δεν το επέτρεπε παρα τις προσπάθειες των Αστυνομικών, ενώ οι διασώστες συνέστησαν, λόγω της κατάστασης του τραυματία, να μην αφαιρεθούν οι χειροπέδες”, διατυπώνεται από τους Αστυνομικούς η παράθεση του περιστατικού.

Οι Αστυνομικοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών εκτελούσαν σε ενισχυτική νυχτερινή περιπολία και συνέδραμαν την ΥΑΤ όταν από τη διμοιρίας ζήτησαν συνδρομή για μεταγωγή συλληφθέντα επ αυτοφώρω στα επεισόδια της Χαριλάου Τρικούπη με ρίψεις μολώτοφ σε βαρος τους.

Το πλήρωμα του περιπολικού, μετεφρε στο Μεγαρο της ΓΑΔΑ το 16άχρονο συλληφθέντα με τον οδηγό να σταθμεύει στη συμβολή της Λ.Αλεξάνδρας με την οδό Δημητσάνας. Μόλις Αστυνομικός άνοιξε την πόρτα και αποβιβάστηκε ο 16άχρονος τον απώθησε ενώ έφερε χειροπέδες σε δέσμευση, κι επιχείρησε να διαφύγει διασχίζοντας τρέχοντας κάθετα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο 16άχρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωης. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή στα επεισόδια και απόπειρα απόδρασης.

Στο ανερχόμενο ρεύμα προς τη Λ.Κηφισίας ο 32άχρονος οδηγός οχήματος, είχε μόλις ξεκινήσει από φανάρι, όταν είδε μπροστά του το νεαρό δραπέτη χωρίς να προλάβει να αντιδράσει  και λόγω της περιορισμένης ορατότητας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε αυτό και να τραυματισθεί  χωρίς ωστόσο κίνδυνο ζωής για τον έφηβο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (18/09) προέβη σε παρέμβαση στη διοίκηση του ΚΑΤ η ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) καταγγέλλοντας, «το απαράδεκτο της παρουσίας αστυνομικού φρουρού μέσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας» καθώς ο έφηβος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής στη ΜΕΘ, και με εντολή Εισαγγελέα φρουρούμενος όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις κρατουμένων.