Ισόβια στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία, επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση ισόβια κάθειρξη στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, και στους δυο ηθικούς αυτουργούς.

Ολοκηρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης δολογονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια πριν δύο χρόνια,  με τους κατηγορουμένους της δολοφονίας του ποινικολόγου Ιμπραχίμ Μπραχιμάη, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, να “ακούνε” ισόβιες καθείρξεις ως φυσικός αυτουργός ο πρώτος και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία και για ηθική αυτουργία στους άλλους δύο κατηγορούμενους.

Μετά το πέρας της δίκης, η χήρα του αδικοχαμένου ποινικολόγου Βίκυ Ζαφειροπούλου ανέφερε: «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά»

Ομόφωνη απόφασή από τους δικαστές και τοςυ ενόρκους

Σε ερώτηση αν η απόφαση, “ανακουφίζει” τον πόνο της οικογένεις, η Βίκυ Ζαφειροπούλου, δήλωσε, “Δε θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους γιατί ήταν φυλακή, είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε και για εμένα και τα παιδιά μου”.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Παππάς, είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα και τη μαφία των Φυλακών. Όπως τόνισε στην αγόρευσή του ο Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός, οι κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. «Το θύμα κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειάς του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία», αγόρευσε από Έδρας και πρόσθεσε, «Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».