“Ήρθε η ώρα της συλλογικής αντίδρασης. Οι «μπαχαλάκηδες» δεν εκπροσωπούν και ούτε εκφράζουν κανέναν”

Πρόταση με πολλούς αποδέκτες, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης- πια – δράσης αντιεξουσιαστών και ταραξιών που επιτίθενται σε Αστυνομικές δυνάμεις και προκαλούν βανδαλισμούς παραθέτει Αξιωματικός* της ΕΛ.ΑΣ .

“Η ανοχή και η υπομονή της κοινωνίας και της αστυνομίας έναντι του συνεχιζόμενου φαινομένου που ονομάζεται «μπαχαλάκηδες» φρονώ ότι έφτασαν στα όρια τους και τα ξεπέρασαν.

Ήρθε η ώρα της συλλογικής αντίδρασης, των έργων και των πράξεων. Με γνώμονα την εφαρμογή των νόμων, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των διαφορετικών απόψεων και αντιλήψεων αλλά χωρίς φανατισμούς, άναρχες φωνές και λαϊκισμούς πρέπει να δωθεί ένα τέλος.
Οι «μπαχαλάκηδες» δεν εκπροσωπούν κανέναν και ούτε εκφράζουν κανέναν. Είναι οι εκπρόσωποι της βίας και του χάους. Οι ιδεολόγοι αναρχικοί και αριστεριστές δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Γιατί ανέχονται να τους επικαλύπτουν με τις βιαιότητές τους και να έχουν ως ορμητήριο περιοχές και χώρους που έχουν ταυτιστεί με την τέχνη, τη διανόηση και τον πολιτισμό;
Σε μια κοινωνία, που βιώνει τη σκληρή εφαρμογή των μνημονίων και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της δίνοντας αγώνες ζωής και επιβίωσης, δεν μπορεί να προστεθεί και το βάρος του φαινομένου «μπαχαλάκηδες».
Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος, δεν είναι υπόθεση μόνο της αστυνομίας.
Ας το προσπαθήσουμε” .

_______________

* Σχόλιο του Νίκου Κανέλλου, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής