Ηράκλειο: Στον Ανακριτή απολογείται ο Υποπλοίαρχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία

Στον Ανακριτή οδηγείται για να απολογηθεί ο Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο Ηράκλειο Κρήτης

Στις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπορία και δωροληψία, κάποιες από οποίες αποδίδονται σε βαθμό κακουργήματος, ο 48χρονος Υποπλοίαρχος ΛΣ του Ηρακλείου Κρήτης καλείται να δώσει εξηγήσεις (09/02).

Ο Αξιωματικός του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο ίδιος αναμένεται ενώπιον του Ανακριτή να υποστηρίξει ότι με τους καπετάνιους και τα πληρώματα των πλοίων είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις και προσπαθούσε να τους εξυπηρετήσει, ενώ δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή άλλη ανταμοιβή.

Ως προς τα αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων που δέχονταν από τους καπετάνιους και τα πληρώματα υποστηρίζει ότι δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της πράξης του όταν τα αποδεχόταν. Ενώ ως προς την κατηγορία του ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα καταθέσει τα πόθεν έσχες τα οποία και -όπως υποστηρίζει- θα καταρρίψουν την κατηγορία.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν “παγώσει” οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ελεγχθούν ως προς στις κινήσεις που παρουσίαζε.