Ηράκλειο Κρήτης: Ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή σε ολόκληρο το νησί

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε νότια της Κρήτης

(02/05-16.45) Δεύτερη σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης προκάλεσε αναστάτωση καθώς σχεδόν μία ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή. Η σεισμική δόνηση που ακολούθησε τη σεισμική ακολουθία (02/05-16.33), ήταν ένταση 4,8R με επίκεντρο  1222 χλμ. νότια της Άρβης , στα 10χλμ. εστιακό βάθος .

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός το μεσημέρι του Σαββάτου (02/05-15.51) ήταν μεγέθους 5,9R με το επίκεντρο να εντοπίζεται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και 97 χλμ. νότια της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα .

Ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας,  Γεράσιμος Χουλιάρας, σχολίασε ότι ο σεισμός είναι σημαντικός για την απόσβεση της ενέργειας την απόσταση από το νησί. «Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ στις 3:51 μμ, με επίκεντρο 63 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα, Κρήτης, σε επιφανειακό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων. Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας και και ήδη καταγράψαμε μικρότερες δονήσεις με έναν 4,8 Ρίχτερ στις 4:33 μμ, επίσης θετική ένδειξη ότι είναι πιθανότατα ο κύριος σεισμός, μην ανησυχείτε, από την πρώτη ενημέρωση που έχω δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές !» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως σε Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ σύμφωνα με το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, όχημα της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε περιπολία στην περιφέρεια της Ιεράπετρας, χωρίς να υπάρχει καταγραφή ζημιών.