Ηράκλειο: Κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έσκισαν και αποχώρησαν- (βιντεο)

Σε βιντεοληπτικό υλικό εχει καταγραφεί ο βανδαλισμός Ελληνικής σημαίας από νεαρούς οι οποίοι αφού κατέβασαν από ιστό το Εθνικό Σύμβολο αποχώρησαν από το χώρο.

Στα στοιχεία Γάλλων φοιτητών ταυτοποιηθηκαν οι δράστες του βανδαλισμού της σημαίας έξω από το χωριό Δάφνες στο Ηράκλειο της Κρήτης και ενημερώθηκαν οι Αρχές της χώρας τους.

Οι 38 Γαλλοι φοιτητές, αναχώρησαν αεροπορικώς (05/11-19.00) από το Ηράκλειο, για τη χώρα τους

Οι δύο νεαροί φοιτητές Κολεγίου στη Γαλλία με άλλους 36συμφοιτητές τους, ταξίδεψαν στην Κρήτη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, και ενοικίασαν οχήματα  για να κινηθούν στο νησί. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί λογική εξήγηση για την πράξη τους, προχώρησαν στο βανδαλισμό της Ελληνικής σημαίας.

Ο βανδαλισμός και η υποστολή της σημαίας (05/11) από βανδαλους ταραξίες, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, έξω από το χωριό Δάφνες, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και το βιντεοληπτικό υλικό, οι νεαροί δράστες, με ενα λευκο κλειστού τύπου όχημα αφίχθησαν στην περιοχή, ανέβηκαν και κατέβασαν από τον ιστό την Ελληνική σημαία και αφού την έσκισαν την πήραν μαζί τους κατα την απομάκρυνσή τους από το χώρο με το ίδιο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, το λευκό όχημα με Ρεθυμνιώτικες πινακίδες ήταν νοικιασμένο

Διερχόμενος κάτοικος του Ηρακλείου,  απαθανάτισε στο κινητό του τηλέφωνο το γεγονός, καθώς αρχικά θεώρησε ότι γινόταν αλλαγή της σημαίας λόγω φθοράς απο συνεργείο. Ωστόσο στη συνέχεια από τις κινήσεις των νεαρών  ταραξιών διαπίστωσε ότι είχε καταγράψει το βανδαλισμό της σημαίας και παρέδωσε το υλικό στις Αρχές.

Τα  στοιχεία του οχήματος καθώς και το πρωτογενές βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί παραδόθηκε στην Αστυνομία  με τους δράστες να αναζητούνται.