Ηράκλειο: Επιχειρηματίας και αστυνομικοί σε δικαστική αντιπαράθεση για τη σύλληψή του μετά από επεισόδιο

Στο ΜΟΔ Ηρακλείου θα επιλύσουν την μεταξύ τους αντιπαράθεση αστυνομικοί και τοπικός επιχειρηματίας, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο το οποίο είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη του επιχειρηματία και τη μεταξύ τους υποβολή εγκλίσεων

Για τις 12 Μαρτίου 2021 ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων αστυνομικών ειδικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι κατηγορούνται για σωματική βλάβη σε βάρος Ηρακλειώτη επιχειρηματία το Νοέμβριο του 2018. Στο κέντρο του Ηρακλείου επί της πλατείας Λιονταριών, ο – τότε- 36χρονος επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για εξύβριση και απειλή σε βάρος αστυνομικών, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος αρνείται και τους κατηγορεί για αδικαιολόγητη επίθεση . Από την πλευρά τους και οι αστυνομικοί μήνυσαν τον επιχειρηματία για εξύβριση, απειλή και απείθεια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία βρισκόταν ξημερώματα Κυριακής με φιλική του παρέα στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν αναγνώρισε φίλο του στο απέναντι πεζοδρόμιο και του φώναξε «πού είσαι ρε μ@@@κα», και τότε – όπως υποστηρίζει- του επιτέθηκαν αναίτια οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ, «ο επιχειρηματίας αντιστάθηκε όταν επιχειρήθηκε να τον ακινητοποιήσουν για να τον ελέγξουν, χωρίς όμως να ασκήσουν βία σε βάρος του».
Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο της δέσμευσης και ακινητοποίησης του καθώς πρόβαλε αντίσταση, και τους εξύβρισε καθώς όταν είδε διερχόμενους τους Αστυνομικούς, «βγήκε από μαγαζί και άρχισε να βρίζει».

Στη διάρκεια ΕΔΕ που είχε διαταχθεί ένας εκ των εμπλεκομένων αστυνομικών είχε καταθέσει: «Περί ώρα 4.30 στις 25/11/2018 διερχόμενοι με τα υπηρεσιακά έγχρωμα περιπολικά οχήματα από τη συμβολή των οδών Δαιδάλου και 25ης Αυγούστου, άτομο το οποίο βρισκόταν στο σημείο, στη θέα μας και παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών μας εξύβρισε λέγοντάς «που πάτε ρε μ…». Σταματήσαμε τα οχήματα μας και κινηθήκαμε προς το μέρος του προκειμένου να τον συλλάβουμε καθώς έθιξε την τιμή μας ως προσωπικότητες και την ιδιότητά μας ως αστυνομικοί μπροστά σε πολλούς διερχόμενους πολίτες. Χειροπεδήσαμε το εν λόγω άτομο και τότε αυτός άρχισε να μας απειλή λέγοντάς «θα δείτε ποιος είμαι. Θα σας φτιάξω εγώ». Του ζητήσαμε να μας γνωρίσει τα στοιχεία ταυτότητάς του αλλά αυτός αρνήθηκε και εν συνεχεία επανέλαβε τις ανωτέρω απειλές και επί πλέον ότι θα μας υποβάλει μήνυση. Στη συνέχεια οδηγήσαμε το άτομο στο Αστυνομικό Μέγαρο και σε σωματικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε το δελτίο ταυτότητάς του».