Ηράκλειο- Αστυνομικός ΔΙ.ΑΣ: “Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση”

Εντόπισαν σε περιπολία μέσα σε χαρτόκουτο τετράχρονη και άμεσα πήραν αγκαλιά το νήπιο ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη του πατέρα της ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Αυτόφωρο

Ως εικόνα που δεν θα ξεχάσουν, περιγράφουν οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τη στιγμή που εντόπισαν (02/12) μέσα σε χαρτόκουτο το τεσσάρων ετών κορίτσι, σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου Κρήτης χωρίς κηδεμόνα.

Μιλώντας στον δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ αναφέρθηκαν στην κλήση που είχαν λάβει για απόπειρα κλοπής και βρέθηκαν στο πάρκο Θεοτοκόπουλου. Κατά την άφιξή τούς πολίτης τους υπέδειξε την κούτα με το νήπιο!
«Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκ των τριών Αστυνομικών. «Είμαστε πρώτα γονείς και μετά αστυνομικοί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ένστολος, το παιδί ήταν ξυπόλυτο, έκλαιγε με αναφυλλητά και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Πήραν την τετράχρονη αγκαλιά, προσπαθώντας να το ηρεμήσουν, της βρήκαν παπουτσάκια και της τα φόρεσαν, και της πρόσφεραν σοκολάτες. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα, εμφανίστηκε ο 28χρονος πατέρας με εμφανή εικόνα χρήσης ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου λίγο αργότερα μετέβη και η μητέρα της ανήλικης.

Συο Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου που οδηγήθηκε (03/12)  ο Εισαγγελέας άσκησε στον 28χρονο Ποινική Δίωξη για έκθεση  ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Μιλώντας στο Cretalive επεσήμανε ότι, «Πήγα να πάρω μια σοκολάτα απέναντι από το περίπτερο και όταν επέστρεψα είδα δίπλα μου την αστυνομία. Δεν είχα πρόθεση να το αφήσω, έχω αλλά έξι παιδιά».