Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Ρουμάνος Ρομά αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι και τον ακινητοποίησε γιατρός σε εφημερία

Ο Ρουμάνος Ρομά, διαβιεί ως άστεγος και επαίτης στο κέντρο της Αθήνας

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, μεταφέρθηκε Ρουμάνος Ρομά, σε προχωρημένη μέθη και πόνο στο στομάχι μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπύρας. Από το νοσηλευτικό προσωπικό του χορηγήθηκε ορός με φλεβοκαθετήρα . Ωστόσο ο μεθυσμένος άνδρας ενώ βρίσκεται σε αναμονή, εξέρχεται από το Παθολογικό και με αιχμηρό αντικείμενο απειλεί να αυτοτραυματισθεί στο προαύλιο του Νοσοκομείου .

Ο άνδρας προκάλεσε αιμορραγικά τραύματα στο λαιμό του, ενώ στο χώρο έχουν κληθεί πληρώματα της Άμεσης Δράσης και Αστυνομικοί της Ασφάλειας από το τμήμα την Αμπελοκήπων.  Γιατρός του Παθολογικού που είχε εφημερία στο Νοσοκομείο, με αιφνιδιασμό ακινητοποίησε τον άνδρα και κατάφεραν οι Αστυνομικοί να τον χειροπεδήσουν.

Από την εξακρίβωση των στοιχείων του, προέκυψε ότι είναι ηλικίας περίπου στα 50ετη, ζει ως  άστεγος επαίτης, και είναι τρόφιμος Ψυχιατρείου. Πληρώματα της Άμεσης Δράσης κλήθηκαν στο χώρο και τον παρέλαβαν για προστατευτική φύλαξη στο Τμήμα , προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εγκλεισμός του σε Ψυχιατρείο.

Νωρίτερα, δύο Ιρακινοί φίλοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο τραυματίες από αιχμηρό αντικείμενο από ομοεθνείς τους – όπως καταγγέλλουν- δράστες για να τους αποσπάσουν τα χρήματά τους, ενώ ήταν διερχόμενοι από τη Λ.Αλεξάνδρας.

Στον έναν οι δράστες κατάφεραν πλήγμα στα πλευρά και του έσκισαν τα ρούχα, όπως και στο φίλο του χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν. Από το Νοσοκομείο ενημερώθηκε η Ασφάλεια και οι δύο Ιρακινοί μετά τις πρώτες βοήθειες οδήγησαν στην Ασφάλεια για κατάθεση.