ΗΠΕΙΡΟΣ: Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβουλίου, με ένταση και Αστυνομική παρουσία.

Με Αστυνομική παρουσία ορκίστηκαν οι νεοι αιρετοί στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπειρου (30/08- 10.00). χοροστατούντος του Μητροπολιτη Ιωαννίνων κκ Μάξιμου, ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκεντρώσεις αριστεριιστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Από νωρίς το πρωί ομάδες αντιεξουσιαστών και μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, Ορκωμοσία Περιφέρεια Ηπείρουσυγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο της Περιφέρειας, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κτήριο. 

ΧΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥΜέλη ακροαριστερών παρατάξεων, είχαν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στην εκλογή των δύο αιρετών με το συνδιασμό της Χρυσής Αυγής- Κωνσταντίνο Αναγνώστου και Σπύρο Μπαρτζώκα, και συγκέντρωση υποστήριξης μελών του κόμματος, για τους δύο εκλεγμενους Περιφερειακούς Συμβούλους.

ΧΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΡΙΟΥΟ Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος, κατά την πορσέλευσή του στο Μέγαρο της Περιφέρεια για την ορκωμοσία, αιφνιδίασε τους συγκεντρωμένους όταν πλησίασε το μπλόκ της ΚΕΕΡΦΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε αναφορά του, κατά την  τελετή ορκωμοσίας σχολίασε την κατάσταση λέγοντας,ότι “πρέπει να ακούμε τις αγωνίες του λαού ακόμη και εάν είναι λάθος ή εκφράζονται με λάθος τρόπο γιατί έτσι μαθαίνουμε και από τα λάθη, ενώ πρόσθεσε, «να φροντίσουμε να εξαλείψουμε ακραία φαινόμενα, τα οποία γεννιούνται, ακριβώς επειδή δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας και με πρώτους τους Δεσποτάδες και τους παπάδες. Αν κάναμε εμείς καλά την δουλειά μας, θα ήταν ο κόσμος καλύτερος”.

Περιορισμένη ένταση, σημειώθηκε έξω από το Μέγαρο της ΠεριφέρειαςΟρκωμοσία Περιφέρεια Ηπείρου μετά το πέρας της τελετής Ορκωμοσίας, όταν τους συγκεντρωμένους πλησίασε ο πρώην υποψήφιος με την ΕΛΙΑ Γιώργος Ζάψας, και ζήτησε εξηγήσεις συνθήματα που είχαν ακουστεί εναντίον του.

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας αποχώρησε από το χώρο, ενώ οι διαδηλωτές παρέμειναν και αποχώρησαν στη συνέχεια, από τον χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.