Υπ.Δικαιοσύνης: “Δεν είναι ανεκτά τα επεισόδια που έγιναν στη δίκη της Χρυσής Αυγής”

Θέση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Εφετείου στη δίκη της Χρυσής Αυγής πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αιχμές σε βάρος της Αστυνομίας.

Καταδικάζοντας τα επεισόδια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας με έμφαση, πως κάθε αρμόδια αρχή οφείλει να εγγυάται την απρόσκοπτη διεξαγωγή της διαδικασίας και κυρίως να διασφαλίζει την προστασία των θυμάτων και των συγγενών τους, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται:

«Η είδηση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών και οι λοιδορίες προς τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση σε κάθε πολίτη. Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους. Αυτονόητα, αυτό πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων. Οτιδήποτε αντίθετο στα παραπάνω δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό».