Ηλιούπολη: Με αλυσοπρίονο και τσεκούρι, πήγε να σκοτώσει την αδελφή του και τραυμάτισε το σύζυγό της

Εισήλθε σε πολυκατοικία κι επιχείρησε να μπει με αλυσοπρίονο στα διαμερίσματα της αδελφής του- Την είχε τραυματίσει το 2013 όταν της είχε επιτεθεί μέσα στο σπίτι της

Σε πολυκατοικία της οδού Κυπριανού στην Ηλιούπολη ο 47άχρνος Β.Π -ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας, επιχείρησε (01/02-11.00) να εισβάλει στο διαμέρισμα της 50άχρονης αδελφής του. Στην κατοχή του είχε αλυσοπρίονο και τσεκούρι. Όπως προέκυψε, ο 47άχρονος από νωρίς είχε βρεθεί έξω από την πολυκατοικία της Ηλιούπολης, περίμενε κάποιος από τους ενοίκους να βγει από την πολυκατοικία να μπει στο εσωτερικό της.

Ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό Ίδρυμα

Όταν είδε το θείο του, να βγαίνει από την πολυκατοικία, τον ακινητοποίησε τον δέσμευσε με χειροπέδες και τον φίμωσε και τον δέσμευσε με μονωτική ταινία. Στη συνέχει ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου διαμένει με την οικογένειά της η αδελφή του, και χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος. Ο σύζυγός της, άνοιξε και είδε έναν άνδρα με κράνος τσεκόυρι και αλυσοπρόνο και ακαριαία επιχείρησε να κλείσει την πόρτα και να τον βγάλει από το διαμέρισμα. Στο επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, ο σύζυγος της 50άχρονης τραυματίσθηκε ενώ κατάφερε να τον σπρώξει από τις σκάλες με τον ΒΠ να καταλήγει στο ισόγειο.

Είχε εμφανιστεί σε talent show πριν δύο χρόνια σε dark liveshow

Πληρώματα της Άμεσης Δράσης που είχαν ενημερωθεί από την 50άχρονη, με σήμα Κέντρου μετέβησαν στο σημείο και δέσμευσαν το δράστη, ο οποίος ήταν σε έξαρση. Με περιπολικό τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο δράστης το 2013 είχε επιτεθεί με μαχαίρι και είχε καταφέρει περισσότερες από 15μαχαιριές σε βάρος της αδελφής  του. Είχε συλληφθεί και εξέτισε μόλις δύο έτη ποινή φυλάκισης στον Κορυδαλλό. Με τις ευεργετικές διατάξεις του νομό Παρασκευόπουλου έλαβε υφ όρων απόλυση.

Προανάκριση διενεργεί η Υ/Δ Ασφάλειας Ν/Α Αττικής