Ηλιούπολη: Ένταση στον Προφήτη Ηλία- Η “Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης” ζητά την κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος -Ναού

Ένταση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, με περίπου 150 πιστούς και τον ιερέα οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν

«Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”», ανέγραφε το “κάλεσμα” της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης για συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής (10/05). Από την πλευρά του ο ιερέας του ΙΝ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης , Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» και περίπου 150 πιστοί «κλείστηκαν» στον ΙΝ Προφήτη Ηλία, αρνούμενοι να εξέλθουν.

Από την Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης διαμαρτύρονται για την ανέγερση αυθαίρετου – όπως χαρακτηρίζουν – Ναού

Στο χώρο κλήθηκαν Αστυνομικοί οι οποίοι επιχείρησαν με πειθώ προς τους πιστούς να αποχωρήσουν από τον Ιερό Ναό, ωστόσο αρνήθηκαν και επιτέθηκαν στον Διευθυντή Μέτρων της ΕΛΑΣ και λόγω της έντασης που επικρατούσε, στο ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε παρεκτροπή, στο χώρο κλήθηκαν και μετέβησαν ενισχύσεις .

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr, παρά την ένταση, ο ιερέας του ΙΝ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης , Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, για 3,5ώρες τέλεσε υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον Ναό του Προφήτη Ηλία, Ηλιούπολης, μέχρι πέρατος της Δοξολογίας.

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής (10/05) οι συγκεντρωμένοι μέλη της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης αποχώρησαν, χωρίς προσαγωγές από την Αστυνομία .