Ίλιον: Συνέλαβαν οινόφλυγα ύστερα από κλήση ιδιοκτήτριας οικίας, της χτυπούσε την πόρτα με απειλή μαχαιριού

Επικοινώνησε με την Αμεση Δράση και ζήτησε συνδρομή Αστυνομικών καθώς έξω τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της ένας μεθυσμένος άνδρας, χτυπούσε την πόρτα της με απειλή μαχαιριού

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. “εν δράσει”- Την 03:20 τα ξημερώματα της σήμερον (08/02), το κέντρο της άμεσης δράσης δέχτηκε κλήση για βοήθεια από γυναίκα, η οποία ανέφερε ότι άγνωστος άνδρας, βρίσκεται έξω από την οικία της, στην περιοχή του Ιλίου, (οδός Ταξιαρχών και Θεμιστοκλέους) και χτυπάει με δύναμη την πόρτα και την περίφραξη, φωνάζοντας και απειλώντας την κρατώντας μαχαίρι.
Σε ελάχιστα λεπτά, κατέφθασε στο σημείο ο νυχτερινός επόπτης Ανθυπαστυνόμος ΔΙΑΣ 500 Α-2 και η Ομάδα Δ 507-3, όπου μετά από συνομιλία με την καλούσα, εντόπισαν εντός διπλανής οικίας άτομο, το οποίο ευρισκόμενο υπό επήρεια, κρατούσε ένα μαχαίρι στο χέρι του και ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Αφού αρχικά, κλήθηκε να εξέλθει από την οικία του, χωρίς αποτέλεσμα, στην συνέχεια προσήλθε στο σημείο, ο Α 92-1, ο νυχτερινός επόπτης της Δυτικής Αττικής και στην συνέχεια, δυνάμεις της Πυροσβεστικής του ΕΚΑΒ και δύο διαπραγματευτές, καθόσον κατά την διάρκεια του περιστατικού, ο δράστης άνοιξε την παροχή του υγραερίου και μύριζε έντονα υγραέριο, με σκοπό όπως φώναζε, την δημιουργία έκρηξης καθώς είχε και ένα μπουκάλι οινόπνευμα,προς αποτροπή εισόδου των Αστυνομικών Δυνάμεων στην οικία και την σύλληψη του.
Μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε η είσοδος και σύλληψη του, η οποία πραγματοποιήθηκε τελικά μέσω μισάνοιχτης θύρας, από τον Δ 500 Α-2 και τον σύνοδο του, μαζί και με τον κ. Διευθυντή Α-94, που είχε προσέλθει στο σημείο και την Δ 507-3.Αυτό έγινε μετά την 06:30 ώρα και ο δράστης αφού αφοπλίστηκε, δεσμεύτηκε και οδηγήθηκε στο οικείο Α.Τ. για τα περαιτέρω.
Συγχαρητήρια στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.για την άμεση ανταπόκριση και τη σύλληψη του εν λόγω επικίνδυνου ατόμου, και ιδιαίτερα στον Δ 500 Α-2 που έφτασε πρώτος στο σημείο” περιέγραψε ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Μπαλάσκας, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του στην ομάδα.