Ίλιον: Δικηγόρος εκ των κατηγορούμενων, «Δε μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ»

Με την ανακριτική διαδικασία σε εξέλιξη για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου Αλβανού από μέλη της μεικτής συμμορίας ανηλίκων, της «παλιάς παρέας» του, όπως τους αποκαλεί, τα όσα έχουν καταγράψει σε βίντεο προκαλούν αποτροπιασμό από την βία και την κακοποίηση που αποτυπώνεται

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν εντοπίσει και συμπεριλάβει στη δικογραφια, δύο βίντεο που έχουν καταγράψει τα μέλη της μεικτής ανήλικης συμμορίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός εκ των ανήλικων Αλβανών κατηγορουμένων, στο ένα βίντεο ακούγονται δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται με ένταση, οι οποίες παραπέμπουν σε οπαδικές συμπλοκές. Ενώ ανασύρει περιστατικό οπαδικής βίας- πριν από δεκαετίες- που είχε γίνει σύνθημα, με οπαδό ομάδας να έχει υποστεί ομαδικό βιασμό σε πούλμαν που μετέφερε οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Ο δικηγόρος ενός εκ των ανήλικων Αλβανών κατηγορούμενων, Μανώλης Διαμαντάρας, ο οποίος έχει λάβει γνώση της δικογραφίας και όσων περιλαμβάνει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με ένα εκ των βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί ο βιασμό του 15χρονου Αλβανού, ανέφερε ότι, «Δε μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ, είναι πρωτόγνωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος ανέφερε σχετικά με τον εντολέα του ότι «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία». Πρόσθεσε πως «ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις».

Ο Μανώλης Διαμαντάρας επεσήμανε ότι «τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό, γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν, με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή. Τραγικό και άσχημο. Προφανώς ξεκίνησε σαν ένα άγριο αστείο. Δεν γινόταν εκεί μέσα χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί (σσ. ο εντολέας του», επεσήμανε ο νομικός συμπαραστάτης ενόντων ανηλίκων κατηγορούμενων, μέλος της μεικτής συμμορίας εφήβων κακοποιητών του 15χρονου από την Αλβανία .