Ηλεία: Νεκροί εντοπίσθηκαν πατέρας και κόρη, για τους οποίους είχε δηλωθεί εξαφάνιση

Διασώστες, αναζητούνταν για περισσότερες από είκοσι μέρες, τον 68άχρονο πατέρα και την 44άχρονη κόρη το, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί. Το πρωί εντοπίσθηκαν νεκροί.

12dfedae280750a36ca593364a679463_L

Σε αγροτική εκταση κοντα στο χωριο Μπόρσι του Δημου Ανδραβίδας στην Ηλεια- απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δουνέϊκων από όπου είχαν εξαφανιστεί κοντά στον φράγμα Πηνειού, στη βορειοανατολική Ηλεία- εντοπίσθηκαν ο 68άχρονος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και η 44άχρονη κόρη του, Ελένη Λοϊζίδο. Αμεσα η μητερα κσι σύζυγος, η οποια τους αναζητουσε, σε κατάσταση σοκ ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτητης της εκτασης εντοπισε (08/08) το πατώμα της 44άχρονης και ενημέρωσε αμεσα τις Αρχές. Ο 68άχρονος άνδρας εντοπίσθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του- στην εξέλιξηεξέλιξη των ερευνών- στη θέση του οδηγού, ενώ η κόρη του σε απόσταση 200 μέτρων, εξω από το όχημα.

Το όχημα του 68άχρονου, ακολουθησε πορεία ενός χιλιομέτρου σε χαλικόδρομο, πριν ακινητοποιηθεί στο χωράφι όπου τελικά εντοπισθηκε, εκτος του οδικου δικτύου.

 Η περιοχή άμεσα αποκλειστηκε από την Αστυνομίαενω κλήθηκε να μεταβεί στο χώρο ιατροδικαστής.

Το χρονικό των ερευνών της εξαφάνισης

Ο 68άχρονος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και η 44άχρονη κόρη του Ελένη Λοϊζίδου, εξαφανίστηκαν από την περιοχή (16/07). Η οικογένεια με καταγωγή από την Κύπρο διεμεναν στο Ίλιον, Αττικής και βρέθηκαν στην Ηλεία (02/07) για καλοκαιρινές διακοπές, 15ημερών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην θέση “Γούβες”, μεταξύ Παλουκίου και Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων. Η σύζυγος και μητέρα της οικογένειας, Αγγελική Λοϊζίδου, ηταν η ιδια που δηλωσε την εξαφανισή τους.

Όπως είχε αναφέρει η Αγγελική ΛΛοϊζίδο, στην εφημερίδα “Πατρίς”, την Παρασκευή  (15/07), ο σύζυγός της είχε φορτώσει τα πράγματά τους στο αυτοκίνητό τους, καθώς την Κυριακή (17/07) επρόκειτο να αναχωρήσουν από την Ηλεία.

Το απόγευμα του Σαββάτου (16/07) η 44άχρονη κόρης τους, εξέφρασε την επιθυμία λόγω της εορτής της Αγίας Μαρίνας να αναψει κερί στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην παραλία Δουνεΐκων, στην οποια τελούνταν εσπερινός

Η μητέρα παρέμεινε στο δωμάτιο για να μαζέψει τα τελευταία πράγματα και ο πατέρας μαζι με την κόρη, καθώς και κάποιοι ακόμη παραθεριστές οι οποιοι διαμένουν στο συγκρότημα, πήγαν στην εκκλησία (16/07-18.30)

Σύμφωνα και με μαρτυρίες των υπολοίπων παραθεριστών, το βράδυ που τελείωσε ο Εσπερινός (16/07-21.00) πατέρας και κόρη αναχώρησαν με το αυτοκίνητό τους από την εκκλησία, ωστόσο δεν έστριψαν στο δρόμο που οδηγεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά συνέχισαν ευθεία για τα Δουνέϊκα και έκτοτε τα ίχνη τους δεν είχαν εντοπισθεί.

Η σύζυγος και μητερα δηλωσε την εξαφάνισή τους, και οι έρευνες δεν ειχαν αποτέλεσμα μεψρι το πρωί της Δευτέρας  (08/08 ) όπου και εντοπίσθηκαν νεκροί.

Για τη διακριβωση των συνθηκών θανάτου τους, διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Αστυνομικό Τμήμα ΛΛεχαινώ.