Ηλεία: Πυρκαγιά στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς- Μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη, καταστρέφει το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία.

Το προστατευόμενο δάσος Στροφυλιάς στην Ηλεία καίγεται ενω καταστρέφεται το σπάνιο οικοσύστημα στο ύψος του Κουνουπελίου Ηλείας. Σύμφωνα με το Ilialive.gr η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και κινείται προς την περιοχή Φάλαρι, με πολλές εστίες. Το έργο κατάσβεσης των Πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δυσχερες, καθώς πρόκειται για πυκνό πευκοδάσος, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου τα εναέρια μέσα, καθώς και περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Παράλληλα, τονίζει ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.
«Eίναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή. Ζήτησα να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες», δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


__________________________

* Βίντεο1: Χρήστος Σωτηρόπουλος
* Βίντεο2: Γιώργος Αλεξόπουλος