“Η ικανότητα ΟΠΚΕ και “Ζ” επικράτησε του σκληρού κακοποιού, με τέσσερα αστυνομικά βλήματα να καταλήγουν στο στήθος του Βιτάλι”

Η φονική ένοπλη ενέδρα και η “υποστήριξη” από “αλληλέγγυα” στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, είχε θύμα τον Ειδικό Φρουρό Σπύρο Θεοδώρου, ο οποίος δέχθηκε από τα νώτα τα φονιά πυρά, με το δράστη πρόσκαιρα να διαφεύγει

ΚΑΖΑΚΟΦ ΒΙΤΑΛΙ_ΈΝΟΠΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΉ ΚΥΨΈΛΗ2009
Ο Καζάκοφ Βιτάλι, σε ένοπλη συμπλοκή (29/04/2010) με την ΟΠΚΕ ΘΣΝ τραυματίστηκε θανάσιμα

Όπως θυμάται ένστολος της ΕΛ.ΑΣ, και παραθέτει τη μαρτυρία του, ήταν «Ξημερώματα 3ης Απριλίου 2009, στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκόκου στην Κυψέλη, δύο Αστυνομικοί της νεοϊδρυθείσας- τότε – ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκαν φονικά πυρά από άγνωστο συνεργό του, ο οποίος τους επιτέθηκε από τα νώτα, εκμεταλλευόμενος την παρέμβαση στον έλεγχο, γυναίκας. Απασχόλησε τους Αστυνομικούς διακόπτοντας τον έλεγχο και στρέφοντας την προσοχή τους επάνω της. Στη δίκη αθωώθηκε για την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο Σπύρος Θεοδώρου έδωσε τη μάχη κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών. Δέχθηκε άνανδρα πυρά που τον έπληξαν καίρια και μετά από δύο μήνες νοσηλείας έχασε τη μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή..

Δράστης ο Καζάκοφ Βιτάλι, ο οποίος διέφυγε. Την επόμενη χρονιά, στις 29/04/2010 σε ένοπλη ληστεία στα Lidl Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, ο Καζάκοφ Βιτάλι, πέφτει νεκρός από τα -θανάσιμα γι’ αυτόν- αστυνομικά πυρά της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ο Βιτάλι, παρά το γεγονός ότι είχε περικυκλωθεί από Αστυνομικούς, δεν παραδόθηκε. Πυροβολούσε εναντίον των Αστυνομικών, ενώ τους απέρριψε επιθετική χειροβομβίδα. Το πιστόλι του Αστυνομικού συνοδού του Σπύρου Θεοδώρου, βρέθηκε στην κατοχή του Καζάκοφ Βιτάλι, στη ληστεία των LIDL. Το βίντεο στο οποίο εκρήγνυται και η χειροβομβίδα, είναι απλώς Κ Α Θ Η Λ Ω Τ Ι Κ Ο« .

»Η συμπλοκή στον Εύοσμο ήταν δύσκολη, με πολλές σφαίρες εκατέρωθεν, σκοτάδι, απουσία καλύψεων, λόγω του οτι το Parking του καταστήματος ήταν σχεδόν άδειο, καθώς ήταν ώρα κλεισίματος. Χαρακτηριστικά αναφέρω οτι η τελική διάταξη κακοποιού και συναδέλφων, τους βρήκε να χρησιμοποιούν όλοι την ίδια κάλυψη, το όχημα του δράστη, αντιδιαμετρικά. Δυστυχώς, το περιβάλλον που επιχειρούμε δεν το επιλέγουμε, είναι ένα στημένο σκηνικό με εμάς ως τελευταία πινελιά. Η ικανότητα των παιδιών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Ζήτα Θεσσαλονίκης τους οδήγησε στην επικράτηση, έναντι του σκληρού κακοποιού, με τέσσερα αστυνομικά βλήματα να καταλήγουν στο στήθος του Βιτάλι. + Σπύρος Θεοδώρου: Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ», καταλήγει στην παράθεσή του ο ένστολος Μάχιμος Αστυνομικός.