ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ: Ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε. για τη.. γιαούρτι.

Ολοκληρωθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για όσα συνέβησαν  στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Βόλο (13/10) με τον υπάλληλο ο οποίος εκσφενδόνισε κεσέ γιαούρτι όρος το Διευθυντή του Ιδρύματος.

Το πρωτοφανές επεισόδιο στο ΙΚΑ Βόλου (13/10-09.00) όταν υπάλληλος εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση.. στο γραφείο του Διευθυντή και άρχισε να «εκσφενδονίζει» κεσεδάκια με γιαούρτι προκάλεσε τα αντανακλαστικά του Ιδρύματος, και διατάχθηκε ΕΔΕ.
Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ο δημοτικός σύμβουλος υπάλληλος του ΙΚΑ, Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει να μετακινηθεί σε συγκεκριμένο τμήμα, αλλά ο Διευθυντής είχε αρνηθεί και είχε τοποθετήσει στη θέση συνάδελφο του.
Σύμφωνα με την ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε. αποφασίστηκε για το Δ/ντή του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, Βάμβας Δημήτριος και μετακινήθηκε στο Υποκ/μα Αν.Λάρισας ενώ ασκήθηκε εις βάρος του πειθαρχική δίωξη δια κλήσεως σε απολογία, αρμοδιότητας του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 Από τη Διοίκηση του Υποκαταστήματος, για τον υπάλληλο Καλυβιώτη Αχιλλέα, τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμϕθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
“Κάνουμε γνωστό στην τοπική κοινωνία του Βόλου και στους ασϕαλισμένους του Νομού Μαγνησίας ότι αποσπασματικά ϕαινόμενα δυσλειτουργίας δεν πρόκειται ποτέ να θέσουν εν αμϕιβόλω τη σταθερή προσήλωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος και του συνόλου των εργαζομένων του, στον κύριο στόχο της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των ασϕαλισμένων και των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ” αναφέρει η ανακοινωση του Ιδρύματος.
Για το επεισόδιο, είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Βόλου εχοντας καταδικάσει ομόφωνα τη συμπεριφορά του υπαλλήλου ως” απαράδεκτη και ανάρμοστη”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport