Ηγουμενίτσα: Φωτιά στο Olympic Champion εν πλω – Συνεχής Ενημέρωση

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ, του Olympic Champion με πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από την αριστερή πλευρά του επιβατηγού πλοίου.

(28/09) Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων. Οι Πυροσβέστες με  εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες, μπήκαν στο εσωτερικό του πλοίου και ενήργησαν στο έργο κατασβεσης της πυρκαγιάς.

ΦΩΤΙΑ_ΠΛΟΙΟ ΑΝΕΚ_ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ_ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΓΚΑΡΑΖ

Κατά τον έλεγχο στο χώρο στάθεμευσης των οχημάτων, ένας Κούρδος εντοπίσθηκε κρυμμένος σε νταλίκα, και νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες -80άχρονος Έλληνας και Γερμανός τουρίστας- του  Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

ΦΩΤΙΑ_ΠΛΟΙΟ ΑΝΕΚ_ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ_ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΓΚΑΡΑΖ_ΝΤΑΛΙΚΑ

(28/09) Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στο εργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ειδικό εξοπλισμό. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου.

Στο πλοίο Olympic Champion, επιβαίνουν  613 άτομα-  538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος-. Λίγο πριν τις 08.00 (28/09) οι πινοί καπνοί που έβγαιναν στο κατάστρωμα προκάλεσαν αναστάτωση μεταξύ των επιβαινόντων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου .

 

ΦΩΤΙΑ_Olympic Champion_ΠΛΟΙΟ ΑΝΕΚ_ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία, και ήταν το πρώτο του ταξίδι. Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς κι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εμπορεύματα που μετέφεραν.

Το Ε/Γ – Ο/Γ Olympic Champion, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά σταθμευμένα κοντά στην πλώρη του πλοίου. Η φωτιά κρίθηκε ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου.

 

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.