Ιεράπετρα: Η καταγγελία στο γυναικοκτόνο δεν αφορούσε ενδοοικογενειακή βία

Η δολοφονίας της 48χρονης από τον πρώην σύζυγό της, με τον ίδιο να απειλεί με αυτοχειρία, έχει προκαλέσει συζητήσεις στο νησί, ενώ πολλές αναφορές περιέχουν στοιχεία υπερβολής και ανυπόστατες παραθέσεις

Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, Νεκτάριος Φρονιμάκης, μίλησε (01/11) στο Ράδιο Λασίθι, για την υπόθεση της δολοφονίας της 48χρονης Νεκταρίας Μ. από τον 54χρονος πρώην συζυγό της, το πρωί της περασμένης Παρασκευής (29/10)

Όπως σημειώνει ο Αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκαν σε διαπραγμάτευση με άτομο που απειλούσε αυτοχειρία, που ολοκληρώθηκε με επαγγελματισμό και αίσια έκβαση με τη συνεργασία και αστυνομικών από Υπηρεσίες της Κρήτης που κλήθηκαν σε συνδρομή.

Σχετικά με αναφορές από το περιβάλλον του θύματος για καταγγελία στην Αστυνομία, σχετικά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή απειλών,, ο Αξιωματικός του ΤΑ Ιεράπετρας διευκρίνησε ότι ύστερα από έρευνα στα βιβλία συμβάντων και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν έχει υποβληθεί καμία καταγγελία ή αναφορά για το συγκεκριμένο ζευγάρι ή τον 54χρονο, όπως αναφέρει ακι επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης. Διευκρίνησε ότι για τον 54χρονο, καταγγελία η οποία είχε υποβληθεί σχετιζόταν με άλλη προσωπική του υπόθεση, ενώ κάλεσε οποιονδήποτε έχει το οποιοδήποτε στοιχείο για το συγκεκριμένο θέμα να το καταθέσει άμεσα στο ΤΑ Ιεράπετρας.

Ενώ έδωσε και σχετικές οδηγίες σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει θέματα ενδοοικογενειακή βίας, να απευθύνεται στις Αρχές, και τόνισε ότι η Αστυνομία χειρίζεται ανάλογα περιστατικά.

___________________________

* newhub.gr