Ειδικοί Φρουροί, Κ.Μακεδονίας: “Aφήστε την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να αστυνομεύσει τις γειτονιές της πόλης”

Τους τελευταίους μήνες τείνει να γίνει καθεστώς η διάθεση των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, σε όλες τις επιχειρησιακές δράσεις του Σώματος, άσχετες με την αρχική αποστολή της, την εκπαίδευση και τη “φύση” της υπηρεσίας αυτής, όπως προσφάτως έγινε και με την εμπλοκή της σε επεισόδια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Κάθε είδους μέτρο τάξης, κάθε είδους αθλητική διοργάνωση που ελλοχεύει οπαδική βία, επεισόδια και διαδηλώσεις, κάθε τρύπα ασφαλείας που παρουσιάζεται συνοδεύονται πλέον και από την ανάλογη δύναμη των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. σαν να υπάρχουν και να έχουν συσταθεί «δια πάσα νόσο και πάσα μαλακίαν«.

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι πέραν της στοχοποίησης , πέραν της σύνδεσης με την καταστολή και ότι αυτό συνεπάγεται για την θέση της στην κοινωνία, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα όλων.

Με ποια εκπαίδευση θα καταστείλουν πορείες και διαδηλωτές;
Με ποια μέσα θα επιληφθούν στην καταστολή της οπαδικής βίας;
Με ποια μέσα θα προστατευθούν από επιθέσεις αναρχικών;

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την διάθεση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε μέτρα τάξης καθώς θεωρεί πως μια υπηρεσία η οποία δημιουργήθηκε και εκπαιδεύεται από το 2010 για να προστατεύει την τοπική κοινωνία από την οποία και αγαπήθηκε, δεν μπορεί να παρατάσσεται ενίοτε απέναντι σε αυτήν ως μηχανισμός καταστολής. Έτσι δημιουργεί μόνο σκιές στο κοινωνικό της προφίλ, το οποίο βελτίωσε και την εικόνα ολόκληρης της Ελληνικής Αστυνομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επιτέλους κύριοι, σε μια εποχή που η εγκληματικότητα μόνο αυξάνεται, αφήστε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να αστυνομεύσει τις γειτονιές της πόλης.
_______________

* eidikoifrouroi.gr