“Αν το ΑΤ ειχε τη δυνατοτητα να διαθετει περιπολία, θα ειχε αποτραπεί και η απόδραση”

“Eδω στα Νότια μας αφήσατε λίγους και ευάλωτους”..

Στα κρίσιμα λεπτά της απόδρασης…οι συνάδελφοι μου δυστυχώς πάλευαν ολομόναχοι για την αποτροπή μιας δυσάρεστης κατάστασης που μόλις είχε συμβεί…Και πως άλλωστε θα μπορούσε να είχε συμβεί διαφορετικά, αφού στο Αστυνομικό τμήμα που υπηρετούν , η εποχούμενη περιπολία είναι είδος προς εξαφάνιση, καθ ότι και αυτό το Αστυνομικό τμήμα, όπως και πολλά ακόμα στην Νοτιοανατολική Αττική, μαστίζεται από το σύνδρομο της «υποστελεχωσης»Ενας σκοπός πύλης να εκτελεί παράλληλα καθήκοντα σκοπού κρατητηρίου και ένας Αξιωματικός υπηρεσίας ,ολομόναχος να φέρει σε πέρας όλες τις εκκρεμότητες. Άραγε έχουν ευθύνη οι συνάδελφοι μου, για την υπηρεσιακή μοναξιά που τους περιστοιχιζει; Δεν νομίζω…

Είναι δεδομένο πως στην περίπτωση που το Α.Τ είχε την δυνατότητα ,να διαθέτει στην βάρδια εποχούμενη περιπολία, θα είχε αποτραπεί μέσω της καταδίωξης και η απόδραση. Αλλα πώς να συμβεί αυτό ,αφού έχουν απομείνει μια χούφτα συνάδελφοι στα Α.Τ για να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντα τους. Είναι όσο πότε επιβεβλημένη η ενίσχυση των Aστυνομικών Tμημάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής τα οποία γνωρίζουν πρωτόγνωρες συνθήκες υποστελεχωσης.
Eδω στα Νότια μας αφήσατε λίγους και απροστατευτους…
Σε κάθε περίπτωση οι ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών θα θωρακίσουν νομικά τους συναδέλφους μας..
ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ