Η Ιατροδικαστική εξέταση θα αποσαφηνίσει τα ακριβή αίτια θανάτου του 33άχρονου

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια θανάτου του 33άχρονου, Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος κατέληξε  στο Νοσοκομείο.

Προθεσμία για την Τρίτη (25/09) έλαβε ο 73άχρονος κοσμηματοπώλης ενώ στη δικογραφία αποτυπώνεται και η εμπλοκή πολίτη,  καθώς από κοινού έχουν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο συνήγορός του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, στην υπερασπιστή του γραμμη επισημαίνει οτι ο 73άχρονος κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην κατάληξη του 33άχρονου δράστη της απόπειρας ληστείας σε βάρος του.

«Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

«Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Η έρευνα των Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ εκτείνεται σε αναζήτηση των στοιχείων ταυτότητας του έτερου άνδρα που έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό από κοινού με τον κοσμηματοπώλη να καταφέρει χτυπήματα στο Ζακ Κωστόπουλο, μετά την εισβολή του στο κοσμηματοπωλείο το μεσημέρι της Παρασκευής (21/09), και κατα την έξοδό του τραυματία, από τη τζαμαρία της επιχείρησης. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα διεξάγεται εσωτερική έρευνα για την επιχειρησιακή τακτική ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33άχρονου από τους Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, σημειώνουν ωστόσο πως το χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ, που εχει αποτυπωθεί στο βιντεοληπτικό υλικό, στην πλάτη του 33άχρονου και ακολούθως διακρίνεται η ακινητοποίηση του από τέσσερις Αστυνομικούς, είναι στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αντίδρασης και δεν υπερβαίνει το πλαίσιο του Νόμου, ωστε οι Αστυνομικοί να αποσπάσουν το σπασμένο κομμάτι γυαλί από το χέρι, με τον 33άχρονο σε υπερδιέγερση και επιθετικό.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του 33άχρονου, διακρίνεται στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό και λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον ακινητοποιήσει στο έδαφος, όταν κατά την επίδεση του τραύματος που φέρει  στο κεφάλι ο 33άχρονος τον απειλεί με το σπασμένο γυαλί.

Από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, στη σκηνή εγκλήματος, στο εσωτερικό  του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος, κατασχέθηκε μαχαίρι, στο οποίο εντοπίσθηκαν αποτυπώματα του 33άχρονου τοξικομανούς δράστη απόπειρας ληστείας σε βάρος του κοσμηματοπώλη.

Προανάκριση για τα αίτια του περιστατικού διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.