Ιαλυσός, Ρόδου: Δε γνώριζαν κολύμπι οι αδελφές απο τη Γαλλία- Πνίγηκαν στην πισίνα ξενοδοχείου

Γευμάτισε μεσημέρι η 6αμελης οικογένεια των Γάλλων και οι δύο κόρες τις οικογένειας επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα για μπάνιο στην πισίνα.

Η οικογένεια των Γαλλων, ταξίδεψε στη Ροδο για διακοπές. Οι  γονείς των δύο κοριτσιών, κατέθεσαν στους Αξιωματικούς της Αστυνομίας ότι τα κορίτσια τους, δεν ήξεραν κολύμπι.
Η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει αργά το μεσημέρι (31/07-14.00) αποχώρησαν σχεδόν μια ώρα αργότερα (περίπου 15.30) και επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Νωρίς το απόγευμα (περίπου στις 17.00) οι δύο αδελφές επέστρεψαν στο χώρο της πισίνας, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε είχαν καταναλώσει γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ του ξενοδοχείου, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου.

Τα κορίτσια αρχικά κινήθηκαν (31/07-18.10) στην πισίνα με βάθος 1.20m, δε βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στο χώρο και κατευθύνθηκαν στη μεγαλύτερη πισίνα του ξενοδοχείου, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.
Τα κορίτσια κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν στο νερό, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν καθώς δεν πάτωναν. Η μια προσπαθησε να συγκρατηθεί και να συγκρατήσει και την αλλη χωρίς να καταφέρουμε να βγουν από το νερό με τη μοιραία κατάληξη.

Ο επόπτης πισίνας, είχε σχολάσει στις 18.00 και στο χώρο δεν υπήρχε επίβλεψη

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο (31/07-6.20). Παρέλαβε την μια απο τις αδελφές η οποία επέπλεε ενώ είχε παλμο και  παρά την προσπάθεια CRP από το ξενοδοχείο, κατέληξε. Οι γονείς δεν ανησυχούσαν για την δεύτερη κόρη τους καθώς θεώρησαν ότι βρίσκεται στο δωμάτιο τους. Στο  πυθμένα της πισίνας λίγο αργότερα εντόπισαν νεκρηβκαι τη δεύτερη Γαλλίδα

Σε ενημέρωση του Εισαγγελέα, ο επόπτης πισίνας (Ναυαγοσωστης) και ο Διευθυντής του ξενοδοχείου συνελήφθησαν.