“Η ζωή των αστυνομικών, δεν κοστίζει €30”

Κινητοποίηση στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας από το ένστολο προσωπικό σε έκφραση διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα στα επεισόδια του Ρέντη

(11/12-15.00) Πορεία περιου 2.000- 2.500 ενστόλων της ΕΛΑΣ- σε εξέλιξη – απο την Εδρα της ΥΑΤ στο Γουδί προς το Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη. Κλειστό το ανοδικό της Λ.Κατεχακη

Σύμφωνα με ενημέρωση του Nantiareport.gr, περιορισμένη  μειοψηφία επιχείρησε σε αυτή τη διαμαρτυρία να περάσει συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, καθώς εκφράστηκαν συνθήματα αποδοκιμασίας και απειλήθηκε φραστικο επεισόδιο, το οποίο έληξε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και τη μεσολάβηση από ψυχραιμότερους.

Στην έδρα της ΥΑΤ στο Γουδί, περιπου 700- 800 ένστολοι (12/12-14.00) με την παρουσία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ Γρηγορη Γερακαρακου, σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας,  για τον τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ στα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

 

Οι Αστυνομικοί με σύνθημα “Η ζωή των αστυνομικών, δεν κοστίζει €30″ και “έξω η Αστυνομία από τα γήπεδα” εκφράζουν το πάγιο αίτημα που έχουν αναδείξει οι συνδικαλιστικές καταγγελίες για απόσυρση των αστυνομικωναπο τα Μέτρα Τάξης στα γήπεδα, καθώς είναι ευθύνη των ΠΑΕ και ΚΑΕ και έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας (Security) με προσωπικό ασφαλείας. 

Εκπροσώπηση στην κινητοποίηση με μπλοκ- μικρής συμμετοχής- είχε και ο Τομές Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωση αστυνομικών στη ΓΑΔΘεσσαλονίκης

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν υπο την διοργάνωση της ΠΟΑΣΥ στις Διευθύνσεις Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια με τη μαζική συμμετοχή των υπηρετούντων αστυνομικών, για να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στον τραυματία συνάδελφό τους. Ο οποίος παραμένει σε νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.