“Η ζωή μας πιθανών να μετράει λιγότερο για την Πολιτεία. Αν μετραγε θα είχε καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα η άσκηση βίας κατά αστυνομικού”

Με αφορμή τη βίαιη επίθεση σε βάρος αστυνομικών και τον τραυματισμό της ΔΡΑΣΗ στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, σχόλιο αστυνομικού

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Μπαλούρδος, “Όσα χρόνια έχω στο Σώμα η ίδια ιστορία. Κ Α Μ Ι Α , το λέω κ το τονίζω Κ Α Μ Ι Α κυβέρνηση, είτε δεξιά, είτε αριστερή δεν στάθηκε στο πλευρό του αστυφύλακα. Το αντίθετο μάλιστα, αφού τον ξεζουμισανε, αφού τον ανάγκασαν να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά τον στήσανε στον τοίχο.
Τι θέλετε να πούμε, ότι η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού? Που δέχεται ευθέως απειλές για τη ζωή του από τρομοκρατικές οργανώσεις, από αναρχικές και ακροδεξιές ομάδες?! Που στα γήπεδα και τις συγκεντρώσεις σχεδόν πάντα έχουμε τραυματίες ή για τα ένοπλα περιστατικά? Να πούμε για τους μισθούς? Να πούμε για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό?
Εδώ φτάσαμε στο σημείο τα δικαστήρια – συγκεκριμένα το ναυτοδικείο Πειραιά – να αποχαρακτηριζει έναν εκρηκτικό μηχανισμό όπως η μολότοφ (η οποία μολότοφ ως σκοπό έχει την ακινητοποίηση αρμάτων μάχης) κ να αναφέρει στο βούλευμα ότι είναι εμπρηστικός μηχανισμός και ότι οι αστυνομικοί φοράνε προστατευτικά κ ως εκ τούτου δεν θα πεθάνουν κιόλας!!!!
Η ζωή μας πιθανών να μην μετράει ή να μετράει λιγότερο από άλλων για την Πολιτεία. Αν μετραγε θα είχε καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα η άσκηση βίας κατά αστυνομικού, εδώ κ πολλά χρόνια, βάζοντας φραγμούς σε συγκεκριμένες ομάδες που κατά καιρούς τους μετονομάζουν σε γνωστούς – αγνώστους ή μπαχαλακηδες ή όπως ακούστηκε σήμερα ετερόκλητο πλήθος!!!
Αυτά όμως είναι γνωστά εδώ και χρόνια, το θέμα είναι ότι από τα χθεσινά επεισόδια εγώ κρατάω ότι το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 30 λεπτά και ότι αστυνομικός έμεινε ΜΟΝΟΣ του , να δέχεται επίθεση από 100+ άτομα για πάνω από 2,5 λεπτά σε ζωντανή σύνδεση στα δελτία ειδήσεων! Δεν ξέρω ποιος, σίγουρα όμως κάποιος ευθύνεται για όλα αυτά και πρέπει να λογοδοτήσει! Ο μόνος πάντως που δεν φταίει είναι ο συνάδελφος που τσάκισε το “ετερόκλητο πλήθος”. Ταχεία ανάρρωση εύχομαι μέσα από την καρδιά μου».