“Η Υπηρεσία είναι απρόσωπη, με την αποστρατεία είχαν σβήσει τα φώτα της δημοσιότητας”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου, αναφέρεται και αποχαιρετά με αναδρομή σε ένα βιωματικό πειρατικό τον  Ταξίαρχος εα, Ανδρέα Στεφάνου

“Στις 14-01-2019,στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,σε εκδήλωση με θέμα «Αστυνομία: ΧΘΕΣ- ΣΗΜΕΡΑ- ΑΥΡΙΟ», που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,είχε βραβευτεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου για την προσφορά της στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Όταν λίγες μέρες αργότερα σε κάποια εκδήλωση ανέφερα σε ανώτερους αξιωματικούς το πόσο άδικο ήταν το γεγονός ότι στην εκδήλωση δεν αναφέρθηκε το όνομα του Αντρέα ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ο οποίος είχε αποστρατευτεί λίγους μήνες πριν, η απάντηση που πήρα ήταν ότι τιμήθηκε η Υπηρεσία. Η Υπηρεσία είναι απρόσωπη. Βλέπετε με την αποστρατεία είχαν σβήσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Το γεγονός όμως ότι διετέλεσε Διευθυντής Αστυνομίας Λέσβου στην πιο δύσκολη περίοδο για τη Λέσβο και γενικότερα για την Ελλάδα, επωμιζόμενος την μεγάλη ευθύνη της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος και των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώσαμε όλοι μας εκείνη την εποχή, αυτόματα τον τοποθετεί σε περίοπτη θέση στην ιστορία του Σώματος της ΕΛΑΣ και γενικότερα της Χώρας.

Ήταν ο άνθρωπος που χωρίς πρότερη εμπειρία (ποιος είχε άλλωστε;) κλήθηκε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και που με όπλα του την ταπεινότητα,την εργατικότητα και την αγάπη του για για την Ελληνική Αστυνομία και την Ελλάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία.

Παρότι οι διενέξεις μας ήταν συχνές, καθότι εγώ συνδικαλιστής, υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και ήξερα ότι ο Διευθυντής ήταν κάποιος από εμάς. Ήταν κάποιος που τον έριξαν να κολυμπήσει μόνος του σε θολά και απύθμενα νερά. Ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος, εργατικός, ταπεινός, αγαπούσε αυτό που έκανε και πίστευε σε αυτό.
Καλό παράδεισο!
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!”