“Η τρομοκρατία και ο αναρχισμός, δεν καταπολεμάται με τα Σώματα Ασφαλείας. Θα πρέπει ως Πολιτεία να ξεθυμώσουμε τη νεολαία”

Με αφορμή τις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική, μελών της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, σχόλιο του ε Α/Γ της ΕΛ.ΑΣ*

“Περί τρομοκρατίας
Η εξάρθρωση μιας ακόμη εγκληματικής οργάνωσης αποτεέλει τεράστια επιτυχία για τους διώκτες της. Από τις πρώτες ανακοινώσεις της Αστυνομίας εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα:

1. Τα διάφορα ονόματα που κατά καιρούς αναφέρονται ύστερα από κάποια τρομοκρατική ενέργεια, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θέλουν να δείξουν ότι όλοι οι Έλληνες είναι τρομοκράτες και να μην κατηγορηθούν για όλες τις πράξεις τους.
2. Η τρομοκρατία δύσκολα στρατολογεί πλεόν, αφού όλοι τους είναι 40άρηδες και βάλε.
3. Είναι ερασιτέχνες δεν γνωρίζουν τα όπλα και δεν έχουν αυτοπεποίθηση αφού αυτοπυροβολούνται.
4. Είναι οι ίδιοι οι χθεσινοί, οι σημερεινοί , οι αυριανοί που ξανά- ξανά συλλαμβάνονται και ύστερα από κανά δύο χρόνια το πολύ, αφήνονται ελεύθεροι.
5. Είναι ανεπάγγελτοι και ζουν παρασιτικά.
6. Είναι εγκληματίες και για το πρεστίζ τους προσδίδουν σε μια ληστεία, πολιτικά κίνητρα, ενώ στερούνται παντελώς ιδεολογίας.
7. Η τρομοκρατία όπως και ο αναρχισμός δεν καταπολεμάται με τα Σώματα Ασφαλείας. Είναι ιδεολογία και μόνο με ιδεολογία καταπολεμιέται. Καιρός είναι οι Πανεπιστημιακοί να ανοίξουν διάλογο με τη φοιτική μάζα.
8. Θα πρέπει σαν Πολιτεία να ξεθυμώσουμε τη νεολαία. Θυμωμένη και καρταπιεσμένη στο Λύκειο που τους κάνουμε με το ζόρι ΑϊνστάΙν ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε ξεδίνουν στο Πανεπιστήμιο όταν αισθανθούν την κακώς εννοούμενη ελευθερία.

________________

* του εα Α/Γ της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνου Τζέκη.