«Η τοπική Αστυνομία του Ηρακλείου ΚΑΙ μπορεί να συλλάβει κακοποιούς ΚΑΙ να εξιχνιάσει εγκλήματα. Ελπίζουμε σε αποκατάστασης της πραγματικότητας»

Στις αιχμές που άφησε ο νομικός συμπαραστάτης της οικογένειας του 38χρονου Κρητικού για την “άφαντη” δράστιδα της επίθεσης με καυστικό υγρό, απάντησε ο πρώην πρόεδρος των συνδικαλιστών αστυνομικών Ηρακλείου

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης, απάντησε στο νομικό συμπαραστατη της οικογένειας του 36χρονου Κρητικού, θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό από την πρώην σύζυγό του και τον κάλεσε να ανασκευάσει με τη σύλληψη της 38χρονης.

Στην ανάρτησή του, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, αναφέρει «Η τοπική Αστυνομία του Ηρακλείου κ. Κούγια έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ΚΑΙ μπορεί να συλλάβει κακοποιούς ΚΑΙ να εξιχνιάσει εγκλήματα που έχουν απασχολήσει και συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία (π.χ. ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου και σύλληψη δραστών μετά από ένοπλη αντιπαράθεση όπου κινδύνεψε η ζωή πολιτών και αστυνομικών, σύλληψη δραστών απαγωγής τοπικού επιχειρηματία, σύλληψη δραπετών κρατουμένων, εξιχνιάσεις ανθρωποκτονιών, εξαρθρώσεις συμμοριών και οργανώσεων εμπορίας ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος κ.λ.π., κ.λ.π.). Στελεχώνεται από αστυνομικούς αξιόμαχους, εκπαιδευμένους, με αίσθημα ευθύνης του όρκου που όλοι δώσαμε την πρώτη μέρα της θητείας μας. Ούτε έχουμε καλύψει δράστες ούτε είμαστε δικαστές ούτε μας ενδιαφέρει το προφίλ του δράστη ή του θύματος όταν υπάρχει έγκλημα και ιδιαίτερα κακούργημα. Υπηρετούμε τον Νόμο και την Δικαιοσύνη δίκαια προς όλους και τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν ακουμπάνε την ευνομούμενη τοπική κοινωνία του Ηρακλείου που τόσα χρόνια μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται. Ελπίζουμε σε λίγες μέρες ή ώρες που θα συλληφθεί η δράστιδα ( γιατί θα συλληφθεί) να εκδοθεί και νέα ανακοίνωση αποκατάστασης της πραγματικότητας.»

Ο  ποινικολόγος σε ανακοίνωσή του (24/10), κατηγόρησε τα στελέχη της ΔΑ Ηρακλείου πως εκθέτει την ΕΛΑΣ και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς η 38 Χρόνη Μ.Σ παραμένει ασύλληπτη ενώ της έχει εκδοθεί  ένταλμα σύλληψης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.